KARAKTERER Kaptajn Kjær og truppens yngste førte an i dansk nederlag

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul har delt karakterer ud til de danske spillere.

Simon Kjær og Mikkel Damsgaard er blandt de danskere, der scorer højest på karakterskalaen. (Foto: © Friedemann Vogel / POOL, Ritzau Scanpix)

Danmark tabte 2-1 til Belgien, selvom danskerne fik en fantastisk start på kampen med en scoring efter to minutter.

Mens Eriksen blev hyldet efter ti minutters spil med Danmark foran 1-0, ændrede kampen karakter, da Belgien skiftede det offensive es Kevin De Bruyne ind fra anden halvlegs begyndelse.

Belgierne scorede to gange og tog sejren, men ikke desto mindre efterlod det danske landshold et stærkt indtryk mod verdensranglistens nummer ét, Belgien.

Tag et kig på DR Sportens fodboldkommentator Andreas Krauls karakterer til de danske spillere herunder:

Kasper Schmeichel: 7

Kasper Schmeichel. (Foto: © John Sibley, Ritzau Scanpix)

Landskamp nummer 67 for keeperen, der i første halvleg havde overraskende få aktioner. Kom godt ud og fik bokset væk ved et belgisk hjørnespark. Til gengæld meget arbejde i 2. halvleg, hvor det var svært at gøre noget mod to belgiske scoringer, som begge var i verdensklasse. Kunne måske være nået ned til De Bruynes skud på en rigtig god dag. Gik lidt overraskende med frem på et frispark i tillægstiden, hvilket var ved at koste et belgisk mål til 1-3.

Simon Kjær: 10

Simon Kjær. (Foto: © Angelika Warmuth, Ritzau Scanpix)

Rank som en jonisk søjle førte Simon Kjær sit hold ind på det græstæppe, hvor han selv var med til at yde førstehjælp til Christian Eriksen lørdag aften. Der kunne en mentalt påvirket anfører ikke fuldføre kampen, men kaptajn Kjær var tilbage med ro og omtanke – og en lang række hårde dueller med Belgiens Romelu Lukaku. Dem blev der desværre tabt nogle stykker af efter pausen, men enorm indsats af kaptajnen.

Andreas Christensen: 7

Andreas Christensen. (Foto: © Claus Birch, Ritzau Scanpix)

Den nykårede vinder af Champions League havde en vigtig opgave i at skærme af for både Lukaku, men den belgiske venstreside med Carrasco og Thorgan Hazard i første halvleg. Det blev løst elegant og med gode, rolige afleveringer fremad. Lidt større problemer og flere mistimede indgreb, da belgierne satte A-holdet på banen efter pausen.

Jannik Vestergaard: 4

Jannik Vestergaard. (Foto: © Jens Dresling, Ritzau Scanpix)

Den to meter høje stopper fra engelske Southampton kom ind som den tredje stopper i Hjulmands tremands-forsvar, og Vestergaard kom fremragende fra start med vundne dueller og gode bolde fremad banen. Begik til gengæld en stor fejl midt på banen i anden halvleg, hvilket sendte Lukaku igennem, og Belgien i gang med målet til 1-1.

Daniel Wass: 7

Daniel Wass. (Foto: © FEDERICO GAMBARINI, Ritzau Scanpix)

Daniel Wass var fra start flyttet en anelse længere frem på banen som wingback i Hjulmands 3-4-3-opstilling, og der var god fart i de 32-årige ben både frem ad banen, men også i flere gode tilbageløb. Fik tidligt en advarsel i anden halvleg og blev skiftet ud med Jens Stryger Larsen.

Thomas Delaney: 7

Thomas Delaney. (Foto: © FEDERICO GAMBARINI, Ritzau Scanpix)

På sin gamle hjemmebane i Parken var Thomas Delaney i en central rolle, hvor han arbejdede hårdt og også ofte fordelte boldene kvikt og rigtigt. Der var dog også lidt for mange skæve afleveringer fremad. Havde et udmærket langskud i anden halvleg, inden han løb tør for kræfter.

Pierre-Emile Højbjerg: 10

Pierre-Emile Højbjerg (Foto: © Kim Price, Shutterstock/Ritzau Scanpix)

Det danske anker på midten af banen. Sådan lød opgaven for Højbjerg, der i den grad tog den tjans på sig – og mere til. I første halvleg spillede Pierre-Emile som om, det både var hans bold og hans bane, og de andre godt måtte lege med, så længe han bestemte. I anden halvleg overtog Kevin De Bruyne hovedrollen, men Højbjerg spillede en fantastisk landskamp.

Joakim Mæhle: 7

Joakim Mæhle (th). (Foto: © Christof Stache, Ritzau Scanpix)

Fra sin position som venstre wingback var det en vigtig opgave for Mæhle at komme med frem og understøtte angrebet, hvilket han ihærdigt udnyttede til masser af aktioner i og omkring straffesparksfeltet. Var tæt på at bringe Danmark foran 2-0 efter en dribletur og blev ved med at trykke fremad hele vejen igennem.

Mikkel Damsgaard: 10

Mikkel Damsgaard. (Foto: © Jens Dresling, Ritzau Scanpix)

Truppens yngste spiller var i sin blot fjerde landskamp udstyret med en stor og overraskende opgave som den frie mand i offensiven med udgangspunkt i venstre side, hvilket 20-årige Damsgaard takkede for med en decideret fremragende præstation. Den tidligere FCN-profil leverede tekniske tryllerier og var under en halv meter fra at score. Sparkede et frispark i muren, mens en advarsel for film trækker ned.

Yussuf Poulsen: 7

Yussuf Poulsen. (Foto: © FEDERICO GAMBARINI, Ritzau Scanpix)

Offensivspilleren fra RB Leipzig var i den nye formation rykket ind med udgangspunkt som den centrale angriber, og herfra skulle han bruge under to minutter på at score endnu et af de vigtige mål, han har gjort til sit varemærke i landsholdstrøjen. 1-0 mod Peru, 1-0 mod Schweiz og nu 1-0 mod Belgien. Derudover lidt for mange boldtab.

Martin Braithwaite: 10

Martin Braithwaite. (Foto: © Christof Stache, Ritzau Scanpix)

Barcelona-spilleren var i forhold til kampen mod Finland flyttet over i højre side, hvorfra han med sin hurtighed udfordrede Belgiens noget langsomme anfører, Jan Vertonghen, så det i en enkelt sekvens nærmest lignede en dansk udgave af Mbappé. Tre nærgående afslutninger i anden halvleg og kun målet manglede for at fuldføre en stor kamp.

Kasper Hjulmand: 7

Kasper Hjulmand. (Foto: © Angelika Warmuth, Ritzau Scanpix)

Landstræneren havde en solid overraskelse i det hvide skjorteærme i skikkelse af Mikkel Damsgaard og en lidt mindre i form af et systemskifte til 3-4-3. Begge dele lignede fra start små genialiteter, og det belgiske hold optrådte decideret rådvilde. Desværre havde Hjulmand ikke noget modtræk i sit værksted, da først kollega Roberto Martinez satte verdensklasse på banen i skikkelse af først og fremmest Kevin De Bruyne.

Indskiftere: UB

Jens Stryger Larsen, Andreas Cornelius, Christian Nørgaard, Mathias Jensen og Andreas Skov Olsen blev alle indskiftet, men var på banen i for kort tid til at blive bedømt.