Live kanaler

Klassiske mysterier

Svindel er for det meste noget, vi forbinder med penge og økonomi. Men den klassiske musik gemmer på en række mysterier og svindelnumre, som vært Anders Christiansen forsøger at afsløre. Programmet blander klassisk musik med undersøgende journalistik og true crime, når det fx undersøges, om et musiknummer måske er skrevet af en helt andet end den komponist, der formelt lægger navn til det. Lyt med og vær med i opklaringen. Vært: Anders Christiansen. Redaktør: Juhl & Brunse. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

Musik

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 57:00
  Klassiske mysterier

  Klassiske mysterier 1:10

  I første afsnit af Klassiske mysterier får Anders Christiansen besøg af musikredaktør Thomas Michelsen. Sammen forsøger de at finde hoved og hale i en sag om den engelske pianist Joyce Hatto, som på mærkværdig vis udgav over 100 indspilninger efter sin død. Vært: Anders Christiansen. Gæst: Thomas Michelsen. Redaktør: Juhl & Brunse. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

  Musik
 • 57:00
  Klassiske mysterier

  Klassiske mysterier 2:10

  I andet afsnit af Klassiske Mysterier drøfter Anders Christiansen og Politikens musikredaktør Thomas Michelsen den berømte komponist Tomaso Albinonis mest kendte stykke - stykket er dog ikke skrevet af komponisten, som ellers lægger navn til. Vært: Anders Christiansen. Redaktør: Juhl & Brunse. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

  Musik
 • 55:45
  Klassiske mysterier

  Klassiske mysterier 3:10

  Den døve, japanske komponist Mamoru Samuragochi står bag nyere tid største svindelnummer inden for den klassiske musik. Han blev berømt for en symfoni til minde om ofrene for atombomben over Hiroshima. Men han viste sig hverken at være døv eller komponist. Vært: Anders Christiansen. Redaktør: Juhl & Brunse. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

  Musik
 • 55:44
  Klassiske mysterier

  4:10 - En Rigtig Drillepind

  Sammen med violinist Kim Sjögren fortæller vært Anders Christiansen om violinisten Fritz Kreisler, der drillede hele den klassiske verden samt sin gamle læremester Anton Bruckner med en form for omvendt snyd. Vært: Anders Christiansen. Gæst: Kim Sjøgren. Redaktør: Juhl & Brunse. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

  Musik
 • 55:44
  Klassiske mysterier

  5:10 - De falske sonater

  I starten af 1990'erne dukker seks glemte sonater op, skrevet af den berømte komponist Joseph Haydn. Sonaterne var en verdenssensation - i en måned. Vært: Anders Christiansen. Gæst: Kim Sjøgren. Redaktør: Juhl & Brunse. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

  Musik
 • 55:45
  Klassiske mysterier

  6:10 - En ukendt debutant

  Hvem er Henrik Berger-Olsen? Det finder vi svaret på i denne udsendelse, der handler om et mystisk navn i den klassiske musikverden, der forsvandt lige så hurtigt, som det var dukket op. Vært: Anders Christiansen. Gæst: Niels Rosing-Schow. Redaktør: Juhl & Brunse. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

  Musik
 • 55:53
  Klassiske mysterier

  7:10 - Esrum-Hellerup

  I Valby finder man Esrum-Hellerupkoret. Koret er opkaldt efter en mystisk dansk komponist ved navn Dag Esrum-Hellerup. Sammen med Niels Rosing-Schow undersøger vært Anders Christiansen den mærkværdige historie. Vært: Anders Christiansen. Gæst: Niels Rosing-Schow. Redaktør: Juhl & Brunse. Produceret for DR af Juhl & Brunse.

  Musik