Live kanaler

Tal til mig

Ugens gæst fortæller om en afgørende overgang i gæstens liv. For det er ofte i vores livs overgange og kriser, at nye meninger og indsigter åbenbarer sig. Vært: Iben Maria Zeuthen.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 56:08
  Tal til mig

  Jan Hellesøe: "jeg tror på mennesker, ikke på Gud".

  Hypnotisør Jan Hellesøe har aldrig hverken ønsket sig eller haft en Gud. Men tvivlen om hvorvidt han har taget fejl, har naget ham: Hvad ville der ske den dag, han for alvor kom i krise? Det blev han klogere på da han kørte galt, mistede sin far og hans kæreste blev midlertidigt lammet. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 23. februar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:43
  Tal til mig

  Peter Øvig: Fra psykose til kærlighedstro

  Forfatter Peter Øvig blev besat af en dæmon og mistede sin tro- og fandt den igen da han fik elektrochok. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 9. februar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:12
  Tal til mig

  Bertel Haarder: Den folkelige kristendom

  Muhammedkrisen svækkede Bertel Haarders kristne tro. Imamernes fanatisme gav ham en afsky for tro i det hele taget. Han brød sig pludselig ikke om præstekjoler og trosbekendelse. Og det er jo lidt en spændende følelse at have hvis man samtidig er kirkeminister. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 19. januar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:33
  Tal til mig

  Holder pause

  På grund af den nuværende situation med coronavirus kan Tal til mig desværre ikke udkommer som normalt. Men du kan høre alle tidlige episoder fra Tal til mig og masser af andre gode podcasts i DR's radio-app.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Tal til mig

  Søndag 29. mar. 2020

  "Jeg tænkte "vis mig hvem der er min Gud" og i samme øjeblik tonede en torshammer frem fra den ene ende af himlen, til den anden". Foredragsholder Andrea Hejlskov mistede sin søster i et biluheld og fandt derefter sin Gud, Thor, ved en ofring. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 8. marts).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:34
  Tal til mig

  Jacob Skyggebjerg: Ayahuascarejsen

  Forfatter Jacob Skyggebjerg voksede op i socialt og åndeligt armod, og manglede som barn derfor både tro og håb. Men ved en ayahuasca-ceremoni i Perus jungle genfinder han håbet og sin plads i et kærligt og beåndet kosmos. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 16. februar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:52
  Tal til mig

  Iben Mondrup: Længslen efter at tro

  I 1987 sætter en ung kvinde sig ind i et fly for at flytte fra Grønland til Danmark. Denne overgang fik hende til at miste fodfæstet og indse, i hvor høj grad hun ønskede sig en Gud. Men kvinden har ikke evnen til at tro. Forfatter Iben Mondrup er ugens gæst. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 26. januar).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Tal til mig

  Katrine Wiedemann: Den lovlige lidelses rum

  En kunstnerisk krise blev startskuddet til et voksende forhold mellem teaterinstruktør Katrine Wiedemann og kirken. For hvor går man hen hvis man mister sit kald? Det opsøgte Katrine en præst for at få svar på. Han måtte jo kende til at miste troen. Hun fandt ikke det svar hun ledte efter, men hun fandt nogle andre. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 1. marts).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:24
  Tal til mig

  Özlem Cekic: Fra ekstremist til demokrat

  Özlem Cekic var i sine teenageår i fare for at blive muslimsk ekstremist. Men en imam stillede hende to specifikke spørgsmål, som fik hende til at tvivle på sin tro. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:09
  Tal til mig

  Kira Skov: Den tibetanske dødebog

  Sangerinde Kira Skov har mistet sin mand. Kira opsøgte derefter troen i mange forskellige afskygninger og krisen blev dermed en slags momentan vækkelse. Der synges om Den Tibetanske Dødebog og citeres fra Kærlighedens Højsang og tales om sorgen som en destillerende proces i hvilken vores nærmeste relationer får lov at stå krystalklart. Vært: Iben Maria Zeuthen.

  Nyheder & Aktualitet