Live kanaler

Småborger

I en verden, hvor alt er styret af de voksnes præmisser, har P1 nu givet mikrofonen til børnene. Hver uge vil børnereporterne i Småborger stille de spørgsmål, som optager og bekymrer dem. De opsøger politikere, eksperter og beslutningstagere i samfundet og undersøger nyhedsstrømmen fra børnehøjde. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 00:21
  Småborger

  Holder pause

  På grund af den nuværende situation med coronavirus kan Småborger desværre ikke udkommer som normalt. Men du kan høre alle tidlige episoder fra Småborger og masser af andre gode podcasts i DR's radio-app.

  Kultur
 • 27:10
  Småborger

  In the ghetto

  Yoko, Mattias og Rahmi synes, det er uretfærdigt at regeringens ghettoplan tvinger mange mennesker til at flytte fra deres hjem. Rahmi tager til Mjølnerparken for at møde nogle af dem, som snart skal flytte, fordi deres bolig skal sælges. Mattias og Yoko taler med boligminister Kaare Dybvad for at finde ud af, hvorfor han mener, at ghettoplanen er en god idé. Værter: Yoko, Mattias og Rahmi. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Cecilie Cedergren. Skriv til os: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 26:56
  Småborger

  Han, hun eller hen?

  Mattias og Emma diskuterer, om der er behov for at fejre kvindernes internationale kampdag. De taler med lektor ved Københavns Professionshøjskole Tekla Canger om vigtigheden af ligestilling i skolerne og med præst Marie Høgh om forskellen på mænd og kvinder. Og så går de på gaden for at finde ud af, om der overhovedet er nogen, der skal fejre 8. marts. Værter: Emma og Mattias. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Cecilie Cedergren. Skriv til os: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 26:25
  Småborger

  Coronavirus

  Sofia og Yoko synes medierne pisker en stemning op om coronavirus. Er det virkelig farligt at handle på wish og burde alle hjemvendte fra Kina sendes i karantæne? De taler med Stinus Lindgreen sundhedsordfører fra Radikale Venstre og Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut. Værter: Sofia og Yoko. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Cecilie Cedergren. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • 27:13
  Småborger

  I lære som reporter

  Yoko og Mattias undersøger, om der overhovedet er nogen, der vil lytte til dem. De spørger folk på gaden og taler med børnepsykolog John Aasted Halse. Og så besøger de journalist Asger Juhl, for at få gode råd til at stille kritiske spørgsmål til politikere. Værter: Yoko og Mattias. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Cecilie Cedergren. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur