Live kanaler

Slotsholmen

'Slotsholmen' sender direkte fra DRs politiske redaktion i kælderen under Christiansborg. DRs politiske analytiker Bjarne Steensbeck fører an og er vært i kælderen, når de skarpeste journalister, eksperter og analytikere vil nørde politik. Her kan du følge demokratiet indefra, når politikere, deres rådgivere og mange flere gæster det åbne studie midt i DR's politiske redaktion.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 54:16
  Slotsholmen

  Nick Hækkerup var ligbleg og Søren Papes hukommelse forsvandt

  Da corona ramte Danmark skulle politikerne håndtere den største krise i mange år. Fire toppolitikere mødes over fiskefilet og koldskål i Slotsholmens studie. Lettede over, at det værste ser ud til at være overstået. Og klar til at analysere, hvad der gik godt, hvad der gik skidt, og hvad de vil gøre anderledes næste gang. Mød justitsminister Nick Hækkerup, SF's formand Pia Olsen Dyhr, Det Konservative Folkepartis leder Søren Pape Poulsen og formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:20
  Slotsholmen

  Danmarks EU-politik i ruiner, siger ekspert

  Ifølge tidligere topchef i EU Laurs Nørlund har Danmark lige nu den mest slingrende EU-kurs, siden vi blev medlemmer i 1973. Vi mister indflydelse, fordi vi siger nej alt for ofte, mener han. Og det er et set stort problem, for netop nu, i kølvandet på corona, formes EU's fremtid, siger han. Laurs Nørlund er gæst i Slotsholmen. Det samme er tidligere venstreminister Søren Pind, der mener, at blå blok ligger i ruiner. Og så tegner programmet et portræt af Martin Rossen, der forlader sit magtfulde job som statsminister Mette Frederiksens strateg og nærmeste rådgiver.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:27
  Slotsholmen

  Politiet kaldte brun folketingspolitiker for abekat

  Politikere med indvandrerbaggrund siger, at de har været udsat for diskrimination mange gange. Mens tusindvis af danskere demonstrerer mod racisme og politivold efter drabet på George Floyd i USA, har Slotsholmen inviteret de radikales Samira Nawa og løsgænger Sikandar Siddique i studiet for at fortælle om deres oplevelser herhjemme. Vestindisk Pakhus er unik kulturarv på linje med Rundetårn. Det mener kulturpersonligheder og politikere. Nu protesterer de mod planerne om et muligt salg af pakhuset. Vært: Bjarne Steensbeck.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:03
  Slotsholmen

  Her er Ellemanns statsminister-plan

  Ifølge meningsmålingerne er Jakob Ellemann Jensen langt væk fra drømmen om at blive statsminister. Men Venstres formand har en plan for at vende udviklingen. Slotsholmen spørger ham, hvad den går ud på. To tidligere udenrigsministre og en udenrigsordfører giver deres bud på, hvordan Danmark skal reagere overfor Donald Trump og USA, der oplever de værste uroligheder i 50 år netop nu. Og så får værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg besøg af Veganerpartiet, der er tæt på at være opstillingsparat til Folkepartiet. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:14
  Slotsholmen

  Danmark gik i krig uden en plan i Irak

  Da Danmark sluttede sig til USA og invaderede Irak, var der ikke skyggen af en plan for, hvad der skulle ske, når Saddam Hussein var væltet. Det afslører den tidligere topdiplomat og departementschef Ulrik Federspiel, der er gæst i Slotsholmen. Derefter leverer en sprogforsker en kritisk analyse af de særlige ord og vendinger, regeringen bruger for at høste sympati og forståelse under coronakrisen. Sidst i udsendelsen fokuserer Slotsholmen på de seneste afhøringer i Instrukskommissionen. Vært: Bjarne Steensbeck.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:16
  Slotsholmen

  Støjberg og embedsfolk presset i sag om instruks

  Ifølge Centrale embedsfolk var daværende udlændingeminister Inger Støjberg advaret om, at det var ulovligt, da hun sendte en instruks om at adskille alle asylpar, hvis den ene var under 18 år. Det viser afhøringer i denne uge i instrukskommissionen. Men embedsfolkenes forklaringer kan også få dem selv i problemer. Slotsholmen gennemgår afhøringerne. Og så giver værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg et overblik, hvad vi har lært om dansk politik i de første måneder af coronakrisen ved hjælp af de bedste interviews fra de seneste Slotsholmen-udsendelser.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:55
  Slotsholmen

  Løkke - Kritik af Mette Frederiksen har trange kår

  Den frie debat er truet under corona-krisen, hvor kritik af regeringen får en ekstraordinær hård modtagelse i befolkningen. Det siger tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der gentagne gange har forsøgt sig at rejse en debat om statsminister Mette Frederiksens håndtering. Lars Løkke Rasmussen er gæst i Slotsholmen. Det samme er Alternativets tidligere leder, Uffe Elbæk, der er på vej med et helt nyt politisk projekt. Og så klæder Slotsholmen dig på til den kommission, der netop nu skal undersøge, om Inger Støjberg bevidst brød loven, i sagen om mindreårige brude blandt asylansøgere. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:57
  Slotsholmen

  Magnus Heunicke svarer på hård kritik om lukkethed

  Det er nemmere at få data fra Ukraine end fra Danmark. Så hård er kritikken af Sundhedsministeriets myndigheder fra en professor i infektionssygdomme. Han bliver bakket op af en række andre eksperter, der siger, at kampen mod corona bliver svækket, fordi sundhedsmyndighederne holder beregninger og data om sygdommen tilbage. Sundhedsminister Magnus Heunicke bliver konfronteret med kritikken i Slotsholmen. Programmet får også besøg af Pia Kjærsgaard, der forholder sig til Dansk Folkepartis store tilbagegang og den tiltagende kritik af partiets ledelse fra egne rækker.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:10
  Slotsholmen

  Partilederne bliver holdt i kort snor på møder i statsministeriet

  For første gang løfter vi sløret for, hvad der egentlig foregår på corona-møderne i statsministeriet. Her trumfer Mette Frederiksen sit eget projekt igennem, fortæller Kristian Thulesen Dahl. Slotsholmen kigger også ned i statskassen for at se, om Covid-19 har slået bunden ud af den. Og så så taler vi med Pernille Skipper om 1. maj i en corona-tid, hvor staten ser ud til at overtrumfe de frie markedskræfter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:01
  Slotsholmen

  Hvor længe holder Mette Frederiksens popularitet?

  Statsminister Mette Frederiksen scorer højt i popularitetsmålinger, og Socialdemokratiet står til den største vælgertilslutning i årevis. Kan det fortsætte, eller risikerer hun at brænde ud for tidligt? Slotsholmen tegner et portræt af Mette Frederiksen, analyserer hendes muligheder for at holde fast i succesen, og ser på oppositionens chancer for at bremse hende. Vært Bjarne Steensbeck har de politiske kommentatorer Henrik Qvortrup og Michael Kristiansen med i programmet.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:56
  Slotsholmen

  Er SF faldet i søvn i hængekøjen?

  "Der er mere puls i min mor på 83 end i SF's folketingsgruppe tilsammen." Det påstår Jens Rohde på Facebook. Slotsholmen undersøger, hvor livstruende situationen er for SF. Formand Pia Olsen Dyhr er gæst i Slotsholmen. McDonald's giver forskelligt legetøj til drenge og piger i deres Happy Meals, og det provokerer uddannelses- forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. For det er bare ét eksempel på, at børn stadig bliver presset ind i traditionelle kønsroller, siger hun. Hør ministeren i Slotsholmen. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:53
  Slotsholmen

  Tidligere pressechef: Jeg har set Josephine Fock overfuse medarbejdere

  Alternativets nye politiske leder, Josephine Fock, er under pres efter anonyme anklager om at overfuse og intimidere ansatte og partifæller. Nu bekræfter Alternativets tidligere pressechef episoderne. Josephine Fock er gæst i Slotsholmen og svarer på anklagerne. Morten Østergaard fra Radikale Venstre truer med at udløse valg, hvis regeringen ikke har en klimahandlingsplan klar senest 5. juni. Slotsholmen stiller kritiske spørgsmål til de radikale om sagen. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:07
  Slotsholmen

  Sex eller voldtægt? Liva gik aldrig til politiet

  Liva Agger meldte det ikke til politiet, da hun følte sig udsat for et sexuelt overgreb, og netop nu diskuterer politikerne en ny voldtægtslov, der gør sex ulovligt, med mindre begge parter kommunikerer, at det sker frivilligt. Liva Agger fortæller sin historie i Slotsholmen, og de konservatives Søren Pape Poulsen diskuterer ny lovgivning med Enhedslistens Rosa Lund. Programmet har også besøg af en talnørd fra Vejle, der gang på gang afslører fejl i regeringens udkast til en udligningsreform. Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:48
  Slotsholmen

  Danske børn i lejr i Syrien risikerer alvorlige psykiske skader, mens regeringen tøver

  To danske børn under fem år er spærret inde i en IS-lejr Syrien og risikerer alvorlig psykisk sygdom. Det fastslår en rapport, Udenrigsministeriet selv har bestilt. Alligevel er børnene ikke hentet hjem endnu. Hør historien og få svar fra regeringspartiet Socialdemokratiet i et kritisk interview. Der er ny, stor ballade i Liberal Alliance, efter at partiet har ekskluderet en af bagmændene, Søren Kenner. Slotsholmen har ham i studiet. Bjarne Steensbeck og Christine Cordsen er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:03
  Slotsholmen

  Sådan er det at være udenrigsminister, når kineserne presser på

  To tidligere udenrigsministre fortæller om deres oplevelser, med pres fra Kina, der i en lang række tilfælde har forsøgt at påvirke politikere, myndigheder og medier til at droppe kritisk omtale af Kina. Lyt med, når Venstres Kristian Jensen og de Radikales Martin Lidegaard deler deres erfaringer med pres fra Kina, der er vores sjette største eksportmarked. Du får også analyser af ballade i både Alternativet og Venstre i Slotsholmen. Bjarne Steensbeck og Christine Cordsen er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:14
  Slotsholmen

  Nu træder Storbritannien ud af EU - Hvad nu, Dansk Folkeparti?

  Efter flere års tovtrækkeri er det slut fredag. Storbritannien forlader EU med deres brexit-aftale under armen. Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har flere gange sagt, at Danmark også skal have en folkeafstemning om Danmarks forhold til EU, når Storbritannien har fået deres brexit-aftale på plads. Kristian Thulesen Dahl er i London på studietur for at blive klogere på Brexit - men han har længe været tavs omkring sit ønske om en dansk folkeafstemning. Skal vi have et daxit ifølge Dansk Folkeparti? Hør Kristian Thulesen Dahl live fra brexitland i Slotsholmen på P1. Bjarne Steensbeck og Christine Cordsen er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:14
  Slotsholmen

  Det borgerlige Danmark har brug for kunstigt åndedræt

  Blå blok er i krise, og der er brug for en borgerlig renæssance. Det mener Pernille Vermund, der begynder en turné på søndag med de konservatives formand, Søren Pape Poulsen. På jagt efter en borgerlig genfødsel. Slotsholmen på P1 spørger de to borgerlige politikere, om der overhovedet er et borgerligt projekt, og hvem der egentlig er Blå bloks leder. Ligestillingsminiser Mogens Jensen bliver overhalet indenom af både Dansk Industri og Nationalbanken, når det gælder krav om øremærket barsel. Er ligestillingen gået i stå i den nye regering? Hør Mogens Jensen svare i Slotsholmen på P1. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:16
  Slotsholmen

  Gåden Kristian Jensen - Fra nummer to til ingenting

  For mange er det en gåde, at en toppolitiker som Kristian Jensen rodede sig ud i et avisinterview med solomeldinger, der kostede ham næsten alle politiske poster og al indflydelse i Venstre. Slotsholmen analyserer gåden Kristian Jensen i et portræt med Jensen-kendere i studiet. Theresa Scavenius kaldte finanslovens grønne afsnit for rendyrket symbolpolitik og klimapopulisme. Nu vil hun være formand for Alternativet, der var med til at lave finansloven. I studiet tager hun debatten med partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, der også er formandskandidat. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 31:43
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Stram Kurs

  - giver svar på, hvad partiet står for, hvor det kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiformand Rasmus Paludan og spidskandidat for Stram Kurs i Nordsjællands Storkreds, Casper Hansen, i studiet. Med udgangspunkt i Stram Kurs ideologi og historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står Stram Kurs for? Hvad vil de, og hvad foreslår de?

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:40
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Alternativet

  - giver svar på, hvad Alternativet står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har formand Uffe Elbæk og folketingskandidat Theresa Scavenius i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Alternativets historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:23
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Liberal Alliance

  - giver svar på, hvad Liberal Alliance står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har formand Anders Samuelsen og folketingsmedlem Laura Lindahl i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Liberal Alliances historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:40
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Klaus Riskær Pedersen

  - giver svar på, hvad Klaus Riskær Pedersens parti står for og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partistifter Klaus Riskær Pedersen og folketingskandidat Martin Nordstjerne Rasmussen i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i dets korte historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:16
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Kristendemokraterne

  - giver svar på, hvad Kristendemokraterne står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiformand Stig Grenov og næstformand Isabella Arendt i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Kristendemokraternes historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Bugl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 35:54
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Nye Borgerlige

  - giver svar på, hvad de Nye Borgerlige står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiformand Pernille Vermund og Mikkel Bjørn Sørensen fra Nye Borgerliges Ungdom i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og korte historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 38:08
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: SF

  - giver svar på, hvad de SF står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiets tidligere formand Holger K. Nielsen og finansordfører Lisbeth Bech Poulsen i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i SF's historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:05
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Enhedslisten

  - giver svar på, hvad de Enhedslisten står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har folketingspolitikerne Pelle Dragsted og Rosa Lund i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Enhedslistens historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:47
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Det Radikale Venstre

  - giver svar på, hvad de radikale står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har politisk leder Morten Østergaard og Andreas Steenberg i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Radikale Venstres historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:43
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Det Konservative Folkeparti

  - giver svar på, hvad de Konservative står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har justitsminister Søren Pape Poulsen og gruppeformand Mette Abildgaard i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i de Konservatives historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 35:40
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Dansk Folkeparti

  - giver svar på, hvad de Dansk Folkeparti står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har tidligere partiformand Pia Kjærsgaard og retsordfører Peter Kofod i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Dansk Folkepartis historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:37
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Venstre

  - giver svar på, hvad Venstre står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og skatteminister Karsten Lauritzen i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Venstres historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 38:11
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Socialdemokratiet

  - giver svar på, hvad Socialdemokratiet står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har socialdemokraterne Mogens Lykketoft og Peter Hummelgaard i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Socialdemokratiets historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil de, og hvad foreslår de? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet