Live kanaler

Slotsholmen

'Slotsholmen' sender direkte fra DRs politiske redaktion i kælderen under Christiansborg. DRs politiske analytiker Bjarne Steensbeck fører an og er vært i kælderen, når de skarpeste journalister, eksperter og analytikere vil nørde politik. Her kan du følge demokratiet indefra, når politikere, deres rådgivere og mange flere gæster det åbne studie midt i DR's politiske redaktion.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 00:22
  Slotsholmen

  Holder pause

  På grund af den nuværende situation med coronavirus kan Slotsholmen desværre ikke udkommer som normalt. Men du kan høre alle tidlige episoder fra Slotsholmen og masser af andre gode podcasts i DR's radio-app.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:56
  Slotsholmen

  Er SF faldet i søvn i hængekøjen?

  "Der er mere puls i min mor på 83 end i SF's folketingsgruppe tilsammen." Det påstår Jens Rohde på Facebook. Slotsholmen undersøger, hvor livstruende situationen er for SF. Formand Pia Olsen Dyhr er gæst i Slotsholmen. McDonald's giver forskelligt legetøj til drenge og piger i deres Happy Meals, og det provokerer uddannelses- forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen. For det er bare ét eksempel på, at børn stadig bliver presset ind i traditionelle kønsroller, siger hun. Hør ministeren i Slotsholmen. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 53:53
  Slotsholmen

  Tidligere pressechef: Jeg har set Josephine Fock overfuse medarbejdere

  Alternativets nye politiske leder, Josephine Fock, er under pres efter anonyme anklager om at overfuse og intimidere ansatte og partifæller. Nu bekræfter Alternativets tidligere pressechef episoderne. Josephine Fock er gæst i Slotsholmen og svarer på anklagerne. Morten Østergaard fra Radikale Venstre truer med at udløse valg, hvis regeringen ikke har en klimahandlingsplan klar senest 5. juni. Slotsholmen stiller kritiske spørgsmål til de radikale om sagen. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:07
  Slotsholmen

  Sex eller voldtægt? Liva gik aldrig til politiet

  Liva Agger meldte det ikke til politiet, da hun følte sig udsat for et sexuelt overgreb, og netop nu diskuterer politikerne en ny voldtægtslov, der gør sex ulovligt, med mindre begge parter kommunikerer, at det sker frivilligt. Liva Agger fortæller sin historie i Slotsholmen, og de konservatives Søren Pape Poulsen diskuterer ny lovgivning med Enhedslistens Rosa Lund. Programmet har også besøg af en talnørd fra Vejle, der gang på gang afslører fejl i regeringens udkast til en udligningsreform. Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:48
  Slotsholmen

  Danske børn i lejr i Syrien risikerer alvorlige psykiske skader, mens regeringen tøver

  To danske børn under fem år er spærret inde i en IS-lejr Syrien og risikerer alvorlig psykisk sygdom. Det fastslår en rapport, Udenrigsministeriet selv har bestilt. Alligevel er børnene ikke hentet hjem endnu. Hør historien og få svar fra regeringspartiet Socialdemokratiet i et kritisk interview. Der er ny, stor ballade i Liberal Alliance, efter at partiet har ekskluderet en af bagmændene, Søren Kenner. Slotsholmen har ham i studiet. Bjarne Steensbeck og Christine Cordsen er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:03
  Slotsholmen

  Sådan er det at være udenrigsminister, når kineserne presser på

  To tidligere udenrigsministre fortæller om deres oplevelser, med pres fra Kina, der i en lang række tilfælde har forsøgt at påvirke politikere, myndigheder og medier til at droppe kritisk omtale af Kina. Lyt med, når Venstres Kristian Jensen og de Radikales Martin Lidegaard deler deres erfaringer med pres fra Kina, der er vores sjette største eksportmarked. Du får også analyser af ballade i både Alternativet og Venstre i Slotsholmen. Bjarne Steensbeck og Christine Cordsen er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:14
  Slotsholmen

  Nu træder Storbritannien ud af EU - Hvad nu, Dansk Folkeparti?

  Efter flere års tovtrækkeri er det slut fredag. Storbritannien forlader EU med deres brexit-aftale under armen. Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, har flere gange sagt, at Danmark også skal have en folkeafstemning om Danmarks forhold til EU, når Storbritannien har fået deres brexit-aftale på plads. Kristian Thulesen Dahl er i London på studietur for at blive klogere på Brexit - men han har længe været tavs omkring sit ønske om en dansk folkeafstemning. Skal vi have et daxit ifølge Dansk Folkeparti? Hør Kristian Thulesen Dahl live fra brexitland i Slotsholmen på P1. Bjarne Steensbeck og Christine Cordsen er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:14
  Slotsholmen

  Det borgerlige Danmark har brug for kunstigt åndedræt

  Blå blok er i krise, og der er brug for en borgerlig renæssance. Det mener Pernille Vermund, der begynder en turné på søndag med de konservatives formand, Søren Pape Poulsen. På jagt efter en borgerlig genfødsel. Slotsholmen på P1 spørger de to borgerlige politikere, om der overhovedet er et borgerligt projekt, og hvem der egentlig er Blå bloks leder. Ligestillingsminiser Mogens Jensen bliver overhalet indenom af både Dansk Industri og Nationalbanken, når det gælder krav om øremærket barsel. Er ligestillingen gået i stå i den nye regering? Hør Mogens Jensen svare i Slotsholmen på P1. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:16
  Slotsholmen

  Gåden Kristian Jensen - Fra nummer to til ingenting

  For mange er det en gåde, at en toppolitiker som Kristian Jensen rodede sig ud i et avisinterview med solomeldinger, der kostede ham næsten alle politiske poster og al indflydelse i Venstre. Slotsholmen analyserer gåden Kristian Jensen i et portræt med Jensen-kendere i studiet. Theresa Scavenius kaldte finanslovens grønne afsnit for rendyrket symbolpolitik og klimapopulisme. Nu vil hun være formand for Alternativet, der var med til at lave finansloven. I studiet tager hun debatten med partiets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, der også er formandskandidat. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:17
  Slotsholmen

  Hvorfor går danske politikere på æggeskaller overfor USA?

  Danske politikere leder efter de rigtige svar ovenpå USA's likvidering af en iransk general og iranske bombeangreb på en base med danske soldater i Irak. Slotsholmen analyserer, hvorfor det er så svært. Gæsterne er Venstres udenrigsordfører, Michael Aastrup Jensen, og formanden for Udenrigspolitisk Nævn, Martin Lidegaard. De får input fra tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft fra Socialdemokratiet. Nu vil Venstres tidligere ligestillingsminister, Eva Kjer Hansen, have øremærket barsel til mænd. Socialdemokratiet er uenig. Vi tager debatten i Slotsholmen. Værter: Bjarne Steensbeck og Christine Cordsen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:23
  Slotsholmen

  Et vildt år på vej i dansk politik

  2020 bliver et afgørende år på Christiansborg. Statsminister Mette Frederiksen skal levere på løfterne om, at det både er Arnes og klimaets tur, men det kan blive svært i en rød blok, hvor samarbejdet knager ovenpå finanslovsforhandlingerne. I Venstre skal Jakob Ellemann-Jensen bestå den afgørende eksamen som ny formand, finde en retning for partiet og samle blå blok, hvor partierne er uenige om kursen på afgørende områder. Slotsholmen analyserer det kommende års politiske udfordringer. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:11
  Slotsholmen

  Året i dansk politik

  Danmark fik ny statsminister og Venstre skiftede formand. Slotsholmen ser tilbage på et vildt år i dansk politik over en julefrokost med nogle af de politikere, der var i begivenhedernes centrum: Venstres nye næstformand, Inger Støjberg, justitsminister Nick Hækkerup fra Socialdemokratiet, Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og SFs Jacob Mark. Og så uddeler programmet Slotshomen-priser i kategorier som "årets formands-afgang" og "årets nye parti". Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:05
  Slotsholmen

  Mette Frederiksens plan for fire år i regering

  Køreplanen for regeringen har Mette Frederiksen hentet i London. Hos Jonathan Powell, der var stabschef for tidligere premierminister Tony Blair. Det handler om at undgå at fortabe sig i daglige kriser, ligegyldige journalister og fodslæbende embedsmænd. Slotsholmen diskuterer planen med tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen. Programmet går også helt tæt på forhandlingerne om en ny rygelov og analyserer de seneste skandalesager i Forsvaret. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:09
  Slotsholmen

  Det besværlige Radikale Venstre

  Morten Østergaard og de radikale blev kaldt stædige og besværlige af andre partier under de netop overståede finanslovsforhandlingerne. Slotsholmen går i dybden med selvforståelsen hos Radikale Venstre, der er vant til magt og indflydelse, men nu må nøjes med rollen som støtteparti. Og ser på, hvad det kommer til at betyde for regeringen fremadrettet. Programmet giver dig også lobbyistens ABC over, hvordan man kommer på finansloven. Og ser på kritik af Socialdemokratiets planer om at spare milliarder på konsulenter. Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:21
  Slotsholmen

  Komikeren Jacob Haugaard gør status

  Folkestyret fik et chok, da komikeren Jacob Haugaard for 25 år siden lovede medvind på cykelstierne og blev valgt til Folketinget. Det var en practical joke, men Jakob Haugaard indså hurtigt, at det var ham selv, der blev til grin. Haugaard besøger Slotsholmen og gør status, samtidig med at hans jakkesæt fra dengang, syet af kaffesække, er afleveret til Nationalmuseet. Du får også nyheden om, at Radikale Venstre er ved at tabe tilliden til Socialdemokratiet i Europapolitikken. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Slotsholmen

  Er regeringen gået i stå?

  Regeringen taler om klima, asyllejre i Afrika, Arnes folkepension og 1000 nye sygeplejersker. Men hvornår sker der noget? Slotsholmen gennemgår kritisk regeringens politik sammen med politisk kommentator Kristian Madsen. Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, svarer på spørgsmål. Peter Skaarup er i studiet for at forsvare sin kritik af Aldis vintermedisterpølse. Og så analyserer programmets værter Venstres form efter et følelsesladet landsmøde i Herning. Værter: Jens Ringberg og Bjarne Steensbeck.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:01
  Slotsholmen

  Torsdag 14. nov. 2019

  Hvordan genvinder Venstre magten? Næstformand Inger Støjberg er gæst i Slotsholmen forud for Venstres landsmøde i weekenden. Programmet tegner også et fyldigt portræt af den sammensatte politiker Lars Løkke Rasmussen, som Venstre på landsmødet takker for de mange år som formand. Og så leverer Sket i ugen det skarpe og humoristiske tilbageblik på ugens største politiske begivenheder. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:08
  Slotsholmen

  Torsdag 7. nov. 2019

  I dag får Danmark et nyt parti med navnet Fremad. Slotsholmen har partiets to stiftere, Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund, i studiet. Slotsholmen markerer 30-året for Berlinmurens fald med et interview med daværende udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen. Og så taler værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg om Lars Løkke Rasmussens foredragsturné, der begyndte i aftes. Med udgangspunkt i de bedste lydklip fra arrangementet.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:08
  Slotsholmen

  Torsdag 31. okt. 2019

  Dansk Folkeparti vil melde Danmark helt ud af Europarådet og menneskeretskonventionerne. Partiets Martin Henriksen forklarer, Dansk Folkeparti nu tager det meget markante skridt. Politiske nedture kan ramme hårdt. Rigtig hårdt. Det ved Venstres Carl Holst og Troels Lund Poulsen alt om. Og det fortæller de om i Slotsholmen, der også analyserer mulighederne for, at Simon Emil Ammitzbøll-Bille starter et nyt parti. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:03
  Slotsholmen

  Torsdag 24. okt. 2019

  Nye Borgerliges Pernille Vermund er mere imponeret af Socialdemokratiets statsminister Mette Frederiksen end af Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen. Vermund forklarer hvorfor i Slotsholmen på P1. Og så griller værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg også ugens politiske hovedperson, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, i et interview, efter at han tirsdag meldte sig ud af Liberal Alliance. Sket i Ugen analyserer hasteloven om Syrienskrigere og ministeriernes mange pressechefer med tilknytning til Socialdemokratiet. Og så kan du høre, hvad det betyder for politikere og boligejere, at Regeringen udskyder nye boligskatter til 2024. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:11
  Slotsholmen

  Torsdag 17. okt. 2019

  Fire gange fik udenrigsminister Jeppe Kofod det samme spørgsmål om våbeneksport til Tyrkiet uden at svare klart. Hvad sker der, når politikere taler sort, taler udenom eller vælger at svare på noget andet, end de bliver spurgt om? Slotsholmen analyserer nogle af de mest ikoniske eksempler med hjælp fra en politiker og en tidligere spindoktor. "Sket i ugen" gennemgår skarpt og satirisk ugens begivenheder i politik. Og så anmelder Slotsholmen Ritt Bjerregaards nye bog og runder sagen om Morten Messerschmidt og "Meld og Feld". Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 31:43
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Stram Kurs

  - giver svar på, hvad partiet står for, hvor det kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiformand Rasmus Paludan og spidskandidat for Stram Kurs i Nordsjællands Storkreds, Casper Hansen, i studiet. Med udgangspunkt i Stram Kurs ideologi og historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står Stram Kurs for? Hvad vil de, og hvad foreslår de?

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:40
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Alternativet

  - giver svar på, hvad Alternativet står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har formand Uffe Elbæk og folketingskandidat Theresa Scavenius i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Alternativets historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:23
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Liberal Alliance

  - giver svar på, hvad Liberal Alliance står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har formand Anders Samuelsen og folketingsmedlem Laura Lindahl i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Liberal Alliances historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:40
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Klaus Riskær Pedersen

  - giver svar på, hvad Klaus Riskær Pedersens parti står for og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partistifter Klaus Riskær Pedersen og folketingskandidat Martin Nordstjerne Rasmussen i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i dets korte historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:16
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Kristendemokraterne

  - giver svar på, hvad Kristendemokraterne står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiformand Stig Grenov og næstformand Isabella Arendt i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Kristendemokraternes historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Bugl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 35:54
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Nye Borgerlige

  - giver svar på, hvad de Nye Borgerlige står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiformand Pernille Vermund og Mikkel Bjørn Sørensen fra Nye Borgerliges Ungdom i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og korte historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 38:08
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: SF

  - giver svar på, hvad de SF står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har partiets tidligere formand Holger K. Nielsen og finansordfører Lisbeth Bech Poulsen i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i SF's historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:05
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Enhedslisten

  - giver svar på, hvad de Enhedslisten står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har folketingspolitikerne Pelle Dragsted og Rosa Lund i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Enhedslistens historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 36:47
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Det Radikale Venstre

  - giver svar på, hvad de radikale står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har politisk leder Morten Østergaard og Andreas Steenberg i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Radikale Venstres historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:43
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Det Konservative Folkeparti

  - giver svar på, hvad de Konservative står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har justitsminister Søren Pape Poulsen og gruppeformand Mette Abildgaard i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i de Konservatives historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 35:40
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Dansk Folkeparti

  - giver svar på, hvad de Dansk Folkeparti står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har tidligere partiformand Pia Kjærsgaard og retsordfører Peter Kofod i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Dansk Folkepartis historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 37:37
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Venstre

  - giver svar på, hvad Venstre står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og skatteminister Karsten Lauritzen i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Venstres historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil det, og hvad foreslår det? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet
 • 38:11
  Slotsholmen

  Partierne i Slotsholmen: Socialdemokratiet

  - giver svar på, hvad Socialdemokratiet står for, hvor partiet kommer fra, og hvad det går til valg på. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg har socialdemokraterne Mogens Lykketoft og Peter Hummelgaard i studiet. Med udgangspunkt i partiets ideologi og afgørende begivenheder i Socialdemokratiets historie stiller værterne spørgsmålene: Hvad står partiet for i dag? Hvad vil de, og hvad foreslår de? Tilrettelagt af Thomas Buhl.

  Nyheder & Aktualitet