Live kanaler

Naturen kalder

Naturen kan give os ro og balance, men den kan også rive og ruske, chokere og overraske. Hver uge tager en alment kendt dansker os med til sit yndlingssted i naturen og kommer hjem med nye indsigter og tankevækkende viden. I denne serie er det naturen, der kalder på at få sin historie fortalt. DR sætter i 2020 fokus på vores natur. "Naturen kalder" er en del af temaet.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 29:17
  Naturen kalder

  Med Tommy Ahlers i Hornbæk Plantage

  Erhvervsmanden og tidligere minister Tommy Ahlers har engang udøvet civil ulydighed og reddet et træ, der stod til at skulle fældes i Hornbæk Plantage. Han har sommerhus i området og elsker at færdes i skoven med sine børn. Men Tommy Ahlers har ofte undret sig over nogle af de tydelige mærker, som menneskets kamp mod naturen har sat på stedet. I "Naturen kalder" får han en forklaring og ny fascinerende viden om stedets historie fra skovfoged og naturvejleder Torben Hoch. Tilrettelægger: Anders Aamand.

  Kultur
 • 30:00
  Naturen kalder

  Med Umut Sakarya på Fyns Hoved

  Kokken Umut Sakarya elsker en vindblæst stenstrand på den nordøstlige side af Fyn: Fyns Hoved. Det var her, han som 13-årig ny tilflytter fra Tyrkiet lærte den danske sommerhuskultur at kende. I "Naturen kalder" genbesøger han stranden og sine oplevelser fra stedet. Umut Sakarya mødes med rav-ekspert Anders Leth Damgaard for at lære selv at finde rav. De smukke klumper af fossilt harpiks blev skabt for 45 millioner år siden og hjælper os til nye indsigter i livet på Jorden, dengang pattedyrene tog over efter dinosaurerne. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 29:42
  Naturen kalder

  Med Lars Simonsen i Langesø skov

  Skuespiller Lars Simonsen bor midt i Langesø skov på Fyn. Det er hans absolutte yndlingssted i naturen, og han bruger skoven dagligt, når han går, løber eller rider. I denne udgave af "Naturen kalder" møder han tegneren Ole Lejbach, der lærer ham at se på skovens egetræer på en helt ny måde. Tilrettelægger Anders Aamand.

  Kultur
 • 29:56
  Naturen kalder

  Med Bente Klarlund på Bornholm

  Læge og professor Bente Klarlund er kendt for sit fokus på, hvordan vi kan gå os til sundhed. I "Naturen kalder" viser hun sit yndlingssted frem, en sti langs Helligdomsklipperne på Bornholms nordlige kyst. Her møder hun amatørarkæolog Klaus Thorsen, der åbner døren til en ekstra dimension i naturen. Han fortæller om den lokale dyrkelse af de underjordiske, et magisk folk, som værner om den vilde natur. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur