Live kanaler

DR Romanprisen 2020

Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret til DR Romanprisen 2020. Gennem et halvt år bliver deres bøger læst, diskuteret og vurderet af læsere landet over, før det i juni 2020 bliver afsløret, hvilken af forfatterne, der skal have prisen. Du møder her de seks kandidater: Lotte Kirkeby, Eva Tind, Kristian Bang Foss, Dy Plambeck, Carsten Müller Nielsen og Anna Elisabeth Jessen. Vært: Diana Bach.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 30:11
  DR Romanprisen 2020

  1:6 - Lotte Kirkeby

  I løbet af et døgn mister midaldrende Anna både sin mor og far. I romanen 'De nærmeste' udforsker forfatter Lotte Kirkeby den sorg, der efterfølgende rammer Anna. Samtidig med forældrenes død er Annas store børn ved at løsrive sig fra hende, og i processen med at begrave forældrene viser det sig, at Anna og hendes to søskende har grundlæggende forskellige syn på forældrene og den fælles opvækst. 'De nærmeste' er december måneds kandidat til DR Romanprisen 2020. Vært: Diana Bach.

  Kultur
 • 29:51
  DR Romanprisen 2020

  2:6 - Eva Tind

  Et perledykkersamfund i Korea, en utopisk stad i Indien og en paradisets have i Sverige. Det er de steder, som forfatter Eva Tind tager os med til i sin roman Ophav. De tre hovedpersoner Sui, Miriam og Kai, henholdsvis datter, mor og far, er alle i en overgangsperiode i livet og på jagt efter en ny identitet. De må konfrontere deres eget ophav og sider af deres personlighed, som hidtil har været skjult og undertrykt. Ophav er januar måneds kandidat til DR Romanprisen 2020, og Eva Tind fortæller her om arbejdet med romanen. Vært: Diana Bach.

  Kultur
 • 29:49
  DR Romanprisen 2020

  3:6 - Kristian Bang Foss

  Danmark er stadig et klassesamfund med forskellige hierarkier. Det illustrerer forfatteren Kristian Bang Foss i sin tragi-komiske roman 'Frank vender hjem'. Frank er en ung mand, der tager en universitetsuddannelse, får en rig kæreste og dermed foretager en klasserejse fra samfundets bund til toppen. Men i de nye omgivelser føler han sig forkert i sit tøj, sine vaner og i det, han siger. Og tilsyneladende små, forkerte valg får uoverskuelige konsekvenser for Frank. Bogen er nomineret til DR Romanprisen 2020 og Kristian Bang Foss fortæller her om arbejdet med romanen. Vært: Diana Bach.

  Kultur
 • 30:11
  DR Romanprisen 2020

  4:6 - Dy Plambeck

  Det er ikke for sarte sjæle, når Dy Plambeck skriver sig ind i en rå verden af kvindekroppe, søstersolidaritet, undertrykt seksualitet og vrede. Hun indleder sin roman 'Til min søster' med en detaljeret beskrivelse af en fødsel, med alt hvad hører til af blod, afføring og bristet mellemkød. Senere drager hovedpersonen Aya med sin datter og søsteren afsted til Sverige i en sportsvogn med et jagtgevær i bagagerummet. 'Til min søster' er nomineret til DR Romanprisen 2020 og i denne episode fortæller forfatteren om, hvordan romanen blev til. Vært: Diana Bach.

  Kultur
 • 29:49
  DR Romanprisen 2020

  5:6 - Carsten Müller Nielsen

  I en bar i Estland sidder en soldat fra Ukraine og fortæller sin historie til en prostitueret kvinde. Han har været med til at rydde op efter atomkatastrofen i Tjernobyl og gør sig nu klar til at dø af stråleskaderne. Vi møder soldaten i Carsten Müller Nielsens roman 'De døde fylder dagene med en smag af mønter', som er kandidat til DR Romanprisen 2020. Hør forfatterens tanker om, hvorfor begivenhederne i Tjernobyl i hans øjne bør ses som et kæmpe wake-up call for menneskeheden. Også i dag, tredive år efter ulykken skete. Vært: Diana Bach.

  Kultur