Live kanaler

Brittas bedrag

Hun fik et liv med huse i udlandet og dyre heste i stalden - men den 65-årige tidligere nøglemedarbejder i Socialstyrelsen Britta Nielsen risikerer nu helt op til 12 år i fængsel. Hun står tiltalt for at narre 117 millioner kroner ud af sin tidligere arbejdsplads, men hvordan kunne det overhovedet ske, at en medarbejder uopdaget kunne trække så store beløb ud til sig selv? DRs retskorrespondent Trine Maria Ilsøe følger i denne podcast den historiske svindelsag, retsmøde for retsmøde. Tilrettelæggelse: Trine Maria Ilsø & Adnan Sircic.

Nyheder & Aktualitet

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 21:20
  Brittas bedrag

  Britta Nielsen erkender svindel - retsdag 1

  Allerede på første retsdag erkendte Britta Nielsen at hun har taget penge fra Socialstyrelsen og sat ind på egne konti. Nu går anklageren efter en usædvanligt hård straf for 'en historisk lang gerningsperiode'. DRs retskorrespondent Trine Maria Ilsøe går bag om 1. retsdag i en af Danmarkshistoriens største svindelsager.

  Nyheder & Aktualitet
 • 17:51
  Brittas bedrag

  For syg til retten - retsdag 2

  Britta Nielsen er fortsat for syg til at være i retten. Hendes forsvarsadvokat går i offensiven og kræver en redegørelse fra anklagemyndigheden, der ikke har udleveret vigtige dokumenter i tide. Journalist Adnan Sircic og DRs retskorrespondent Trine Maria Ilsøe vender de vigtigste detaljer fra 2. retsdag.

  Nyheder & Aktualitet
 • 19:13
  Brittas bedrag

  Strid om udleveringsaftale og særlig hård straf - retsdag 3

  Britta Nielsen var igen mødt op i retten efter sit ildebefindende. Men hun nåede ikke at sige et ord, før retsmødet blev aflyst. Forsvaret og anklageren strides stadig om udleveringsaftale samt en særlig hård straf på op til 12 års fængsel. Tilrettelæggelse: Trine Maria Ilsøe, DRs retskorrespondent og Adnan Sircic.

  Nyheder & Aktualitet
 • 18:46
  Brittas bedrag

  Google-søgninger belaster Britta Nielsen - retsdag 4

  Britta Nielsen nægter at forklare sig i retten, indtil hendes forsvarsadvokat føler sig sikker på, at han har fået alle sagens dokumenter. Imens fremlægger anklageren saftige Google-søgninger fra Britta Nielsens mobil, der belaster hendes sag. Tilrettelæggelse: DRs retskorrespondent Trine Maria Ilsøe og Adnan Sircic.

  Nyheder & Aktualitet
 • 18:38
  Brittas bedrag

  Britta Nielsen bryder tavsheden - retsdag 5

  Til stor overraskelse vælger Britta Nielsen at bryde tavsheden og afgive forklaring i retten. Hun gennemgår metoderne bag de mange års svindel med støttemidler. Og så erkender hun også, at fristelsen for at snyde systemet blev for stor. Tilrettelæggelse: DRs retskorrespondent Trine Maria Ilsøe og Adnan Sircic.

  Nyheder & Aktualitet
 • 18:21
  Brittas bedrag

  Pengene flød i Socialstyrelsen - retsdag 6

  Kontrollen med udbetalingerne i Socialstyrelsen var ifølge Britta Nielsen en "stående joke." Og der er heller ikke gemt nogen penge af vejen nogen steder. De svindlede millioner er brugt på heste, huse og dyre gaver. Men anklagerne køber ikke forklaringen. Tilrettelæggelse: DRs retskorrespondent Trine Maria Ilsøe og Adnan Sircic.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:38
  Brittas bedrag

  Ansatte i Socialstyrelsen "jokede" om manglende kontrol - retsdag 8

  Britta Nielsen var tilbage i Københavns Byret efter at have været syg i sidste uge. De første vidner og nogle af hendes tidligere kollegaer blev afhørt for første gang. Her kom det frem, at der er blevet "joket" om den manglende kontrol i Socialstyrelsen. Og så kortlægger vi Britta Nielsens seks uger lange flugt i Sydafrika. Tilrettelæggelse: DR's retskorrespondent Trine Maria Ilsøe og Adnan Sircic.

  Nyheder & Aktualitet
 • 20:23
  Brittas bedrag

  Frivillig hjemrejse eller lokumsaftale? - retsdag 9

  Svindeltiltalte Britta Nielsen fortæller om den dramatiske anholdelse i Sydafrika, hvor hun følte sig presset til at underskrive en udleveringsaftale til Danmark uden en tolk og advokat til stede. Anklagemyndigheden fastholder til gengæld, at alt er gået efter bogen. Og så løfter en chef i Socialstyrelsen sløret for, hvad det har kostet at rydde op efter Britta Nielsen. Tilrettelæggelse: DR's retskorrespondent Trine Maria Ilsøe og Adnan Sircic.

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:05
  Brittas bedrag

  Britta Nielsens børn tiltalt for groft hæleri - retsdag 10

  Mens forsvaret og anklageren var ved at afslutte deres procedure ved det sidste retsmøde i svindelsagen mod Britta Nielsen blev anklageskriftet mod hendes børn frigivet. Hendes tre børn er tilsammen tiltalt for særligt groft hæleri for mere end 50 millioner kroner. Tilrettelæggelse: Trine Maria Ilsøe, DR's retskorrespondent og Adnan Sircic.

  Nyheder & Aktualitet
 • 18:58
  Brittas bedrag

  Britta Nielsen straffes med 6,5 års fængsel - dommen

  Den tidligere betroede medarbejder i Socialstyrelsen Britta Nielsen er blevet idømt 6,5 års fængsel. Hun er kendt skyldig i at have svindlet sig til 117 millioner kroner. Men det er tæt på umuligt for staten at få pengene tilbage. Alt om den historiske retssags foreløbige punktum. Tilrettelæggelse: DR's retskorrespondent Trine Maria Ilsøe og Adnan Sircic.

  Nyheder & Aktualitet