Live kanaler

Bogselskabet

I Bogselskabet deler vi gode læseoplevelser med hinanden, og lytterne inviteres med, når Anne Glad møder en række af Danmarks aktuelle forfattere. I hver episode af Bogselskabet fortæller forfatteren om sin seneste bog, sin hovedperson og om at skrive. Med Bogselskabet får du en chance for at rykke lidt tættere ind i forfatterens tanker. Vært: Anne Glad.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 30:07
  Bogselskabet

  Med Lone Theils

  Helt unge piger misbruges systematisk i en lille engelsk by og den danske journalist Nora Sand kommer på sporet af historien. Lone Theils nye krimi "Stilleleg" er skrevet på forfatterens vrede og indignation over en sag, hun stødte på som journalist. Anbefalinger i denne episode: Lone Theils, "Stilleleg". Helle S. Søtrup, "Armeret med fjer" Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. Klip: Sara Kleist. Bogselskabet publiceres hver uge, på nær den første uge i hver måned, hvor DR Romanprisen præsenterer de nominerede til prisen 2020. (Sendt første gang 18. januar).

  Kultur
 • 30:13
  Bogselskabet

  Med Adda Djørup

  En fræk hankat dukker op i en forfatters liv og forfører hende, så hun glemmer alt omkring sig. Adda Djørup er aktuel med romanen "Bulgakovs kat" og er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Adda Djørup, Bulgakovs kat. Chris Kraus, I love Dick. Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. Redigering: Rikke Stokholm.

  Kultur
 • 30:11
  Bogselskabet

  Med Rune Skyum-Nielsen og Nicklas Bendtner

  I selvbiografien BEGGE SIDER beskriver Nicklas Bendtner sig selv som en aktiv dreng med krudt i røven, rebelsk teenager og professionel fodboldspiller i forskellige klubber. Bogen handler om op- og nedture i fodboldspillerens liv, med stjernestunder på banen og nedture i kølvandet på dårlige beslutninger udenfor kridtstregerne. Hovedpersonen - Nicklas Bendtner himself - kan du også møde i denne udgave af Bogselskabet. Anbefalinger i denne episode: Rune Skyum-Nielsen, "Nicklas Bendtner - Begge sider". Kristian Bang Foss, "Frank vender hjem". Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. Bogselskabet publiceres hver uge, på nær den første uge i hver måned, hvor DR Romanprisen præsenterer de nominerede til prisen 2020. (Sendt første gang 15. februar).

  Kultur
 • 30:11
  Bogselskabet

  Med Iben Mondrup

  Det gjorde fysisk ondt på forfatteren Iben Mondrup, da hun skrev sin nye roman Tabita. Det er en tragisk historie om en pige, der sammen med sin yngre bror, fragtes fra hjemmet i Upernavik i Grønland til Humlebæk i Danmark. De to adopteres af et dansk par, der ikke selv kan få børn. Iben Mondrup og Anne Glad mødes i en samtale på Skype om romanen og om, hvad der sker, når et barn omplantes i et fremmed miljø. Anbefalinger: Iben Mondrup, Tabita og podcasten "Rejsen til det røde hus". Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse og redigering: Mette Willumsen.

  Kultur
 • 29:57
  Bogselskabet

  Med Iben Have

  Hviskende kvindestemmer eller lyden af regn. Hvad giver dig ro? I en lille bog med titlen "ro" giver medieforsker Iben Have bud på forskellige måder at opfatte og begribe ro. Vi bliver pejlet i retning af en større forståelse af begrebet, som andet og mere end stilhed. Iben Have er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Iben Have, ro. Margaret Atwood, Lydbogsversionen af The Testaments. Vært: Anne Glad. Redigering: Rikke Stokholm. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

  Kultur
 • 29:58
  Bogselskabet

  Med Cecilie Lind

  At blive mor er den vildeste omvæltning i et liv. Forfatteren Cecilie Lind beskriver det tyngende ansvar i sin bog "Mit barn". Og hun beskriver øjeblikke af harmoni og stor, stor kærlighed til det lille barn. Cecilie Lind er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Cecilie Lind, Mit barn. Selma Lagerlöf, Kejseren af Portugalien. Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. Redigering: Rikke Stokholm.

  Kultur
 • 30:11
  Bogselskabet

  Med Liv Nimand Duvå

  En ung kvindes seksualitet er stærkt præget af, at hun som 13-årig blev genstand for en fotografs begær. Kat, hedder kvinden, der nu som voksen, søger hævn gennem et kunstprojekt. Kat er hovedperson i Liv Nimand Duvås nye roman Rosenreglen. Anbefalinger i denne episode: Liv Nimand Duvå, Rosenreglen. Mona Høvring, Noget der hjælper. Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

  Kultur
 • 30:10
  Bogselskabet

  Med Karen Blixen og Signe Wulff i køkkenet

  Mad og vinkender Signe Wulff dokumenterer i en ny bog, at Karen Blixen var en imponerende dygtig kok og madkunstner. Og at hun var i lære hos en fransk kok i København i en periode i 1925. Anbefalinger i denne episode: Signe Wulff, "I køkkenet med Karen Blixen". Paul Auster, "Moon Palace". Karen Blixen, "Babettes gæstebud". Vært: Anne Glad. Tilrettelægger: Mette Willumsen. Bogselskabet publiceres hver uge, på nær den første uge i hver måned, hvor DR Romanprisen præsenterer de nominerede til prisen 2020. (Sendt første gang 1. februar).

  Kultur
 • 30:12
  Bogselskabet

  Med Kim Leine

  Overgreb og ondskab. Hvordan kommer et menneske bedst videre efter mødet med ondskab? Ved at fortrænge eller konfrontere. Der balanceres på en knivsæg i Kim Leines seneste roman, "Dansk Standard", som er en slags gyser. Anbefalinger i denne episode: Kim Leine, "Dansk standard". Vasilij Grossman, "Liv og skæbne". Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. Bogselskabet publiceres hver uge, på nær den første uge i hver måned, hvor DR Romanprisen præsenterer de nominerede til prisen 2020. (Sendt første gang 25. januar).

  Kultur
 • 30:04
  Bogselskabet

  Med Malene Lei Raben

  I erindringsbogen "Fruen - En datters historie om kærlighed og frihed" fortæller Malene Lei Raben en personlig historie om sin opvækst med en hårdt arbejdende mor. Og om de mange konflikter der vokser mellem dem, efterhånden som Malene Lei Raben bliver teenager og voksen. Anbefalinger i denne episode: Malene Lei Raben, "Fruen - En datters historie om kærlighed og frihed". David Grossman, "Kvinde på flugt fra meddelelse". Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. Klip: Sara Kleist. Bogselskabet publiceres hver uge, på nær den første uge i hver måned, hvor DR Romanprisen præsenterer de nominerede til prisen 2020.

  Kultur
 • 30:17
  Bogselskabet

  Med Peter Øvig

  I sin meget personlige bog, Min mor var besat. Da jeg mødte depressionens dæmon, fortæller Peter Øvig om at vokse op med en psykisk syg mor. Og om selv at blive indlagt på den lukkede afdeling, mens han skrev bogen. Peter Øvig er gæst hos Anne Glad og Bogselskabet på Bogforum 2019. (Sendt første gang 16. november).

  Kultur
 • 29:58
  Bogselskabet

  Med Jussi Adler-Olsen

  Assad er hovedpersonen i Jussi Adler-Olsens seneste krimithriller Offer 2117, som er 8. bog i serien om Afdeling Q, der forsøger at opklare henlagte sager og forbrydelser. Ingen af kollegerne i afdelingen har anet, hvor frygtelig en fortid Assad bærer på. Jussi Adler-Olsen er gæst hos Anne Glad og Bogselskabet på Bogforum 2019.

  Kultur
 • 30:07
  Bogselskabet

  Med Ditte og Louise

  Skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz har sammen skrevet bogen "Gode kasser", som de kalder for verdens sureste og mest liderlige bog. De undersøger blandt andet, hvorfor kvinder ofte betragtes som enten "slut" eller "snerpe", og bogen er et opgør med, at mange kvinder bruger for meget tid på at føle sig forkerte. Ditte Hansen og Louise Mieritz er gæster hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Ditte Hansen og Louise Mieritz, Gode kasser. Malene Lei Raben, Fruen. Anja Leighton i samarbejde med Mette Bender, Aldrig kun til pynt - et søstermanifest. Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

  Kultur
 • 30:10
  Bogselskabet

  Med Ane Riel

  Forfatter Ane Riel er fascineret af skæve typer, og da hun faldt over en artikel om en tysk dreng, der blev født med usædvanlige kræfter, fik hun ideen til sin nye roman Bæst. Den handler om Dodo, der er bomstærk, glad og kærlig, men ikke har intelligens til at håndtere sine mange kræfter. Ane Riel er gæst hos Anne Glad.

  Kultur
 • 30:03
  Bogselskabet

  Med Maren Uthaug

  Maren Uthaugs nye roman "En lykkelig slutning" fortæller alt, hvad der er værd at vide om dansk histories begravelseskultur og ritualer gennem tiden. Fortælleren, der er syvende generation i en bedemandsfamilie, har et stort problem med sin seksualitet. Han bliver lidt for glad for lig. Maren Uthaug er gæst hos Anne Glad.

  Kultur
 • 28:24
  Bogselskabet

  Med Sara Bouchet

  Sara Bouchet har skrevet en roman, der kredser om erindring og fortrængning. I "Min mands elskerinde" bliver hovedpersonen mere og mere desperat i forsøget på at finde ud af, hvorfor hendes nu afdøde mand har løjet for hende. Hun bliver efterhånden klar over, at hun har store huller i erindringen om dit liv, både som barn og voksen. Sara Bouchet er gæst i Bogselskabet. Anbefalinger i denne episode: Sara Bouchet, Min mands elskerinde. Marisha Pessl, Særlige emner indenfor ulykkesteori. Jens Andersen, Kim Larsen. Karen Fastrup, Hungerhjerte. Maren Uthaug, Hvor der er fugle. Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

  Kultur
 • 28:53
  Bogselskabet

  Med Kristian Bang Foss

  I "Frank vender hjem" skriver Kristian Bang Foss om Frank, der skammer sig over sine forældre, og holder dele af fortiden hemmelig. Da han driver til havs i sin kajak, tror hans kæreste og hendes familie, at han er stukket af, og da han vender hjem, er der ingen, der tror på hans historie. Og så bliver Frank vred. Anbefalinger i denne episode: Kristian Bang Voss, Frank vender hjem. Heinrich von Kleist, Michael Kohlhass. Haruki Murakami, Norwegian Wood. Delphine de Vigan, De loyale. Jørgen Liljensøe, Barakkerne. Vært Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen.

  Kultur
 • 28:24
  Bogselskabet

  Med Sara Maria Glanowski

  Sara Maria Glanowski har skrevet bogen "Skyggebokser. Fortællinger fra kanten af New York", hvori hun portrætterer en række amerikanere. Læserne får et helt unikt indblik i boksning, racisme og i hvordan det amerikanske samfund har udviklet sig de seneste år. Sara Maria Glanowski er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Sara Maria Glanowski, Skyggebokser. Fortællinger fra kanten af New York. Maya Angelou, And Still I Rise. Sebastian Bune, Min familie. Emma Donoghue, Rum. Malene Ravn, I dine øjne. Vært Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen.

  Kultur
 • 29:20
  Bogselskabet

  Med Dorrit Willumsen

  "Løg trækker tårer" hedder Dorrit Willumsens nye sjove og finurlige roman, hvor hovedpersonen, den 74-årige Wendy, flytter ind i en skunk i en lejlighed, der er ved at blive renoveret. Anbefalinger i denne episode: Dorrit Willumsen, Løg trækker tårer. Delphine de Vigan, Alt må vige for natten. Mads Storgaard Jensen, Som en engel ind i himlen. Jens Henrik Jensen, Trilogien om Oxen. Lene Bredsdorff, Halfdan Rasmussen - en biografi. Vært: Anne Glad Tilrettelæggelse: Mette Willumsen

  Kultur
 • 29:20
  Bogselskabet

  Med Thomas Rydahl

  I spændingsromanen "De tre paver" tager forfatteren Thomas Rydahl læserne med til Fuerteventura i selskab med hovedkarakteren Erhard Jørgensen. Romanen er en hæsblæsende og sansemættet afslutning på en trilogi om den ensomme og isolerede Erhard, der har så svært ved at tilgive sig selv. Anbefalinger i denne episode: Thomas Rydahl, De tre paver. Jennifer Egan, Manhattan Beach. Ane Riel, Harpiks. Hanne Højgaard Viemose, Dødsknaldet i Amazonas. Erlend Loe, Doppler. Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

  Kultur
 • 29:55
  Bogselskabet

  Med Dy Plambeck

  Dy Plambeck har skrevet en ny roman "Til min søster" om en voldsom fødsel, om at få en datter, om vold i et parforhold, om lysten til hævn og om at ønske det bedste for sin biologiske søster - og for sine medsøstre i det hele taget. Anbefalinger i denne episode: Dy Plambeck, Til min søster. Virginia Woolf, Mrs. Dalloway. John Irving, Enke i et år. Amalie Skram, Constance Ring. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 29:12
  Bogselskabet

  Med Anders Matthesen

  Komiker, skuespiller og forfatter Anders Matthesen er aktuel med bogen Ternet Ninja 2. En historie om drengen Aske, der sammen med en 400 år gammel Ninja, får hævn over store og små banditter. Anders Matthesen er vild med Japan og ninjaer, og Ternet Ninja 2 er en bog for alle, der elsker Anders Matthesens humor og karakterer. Og ja, både Onkel Stewart og Terkel er med. Anbefalinger i denne episode: Anders Matthesen, Ternet Ninja 2. James Clavell, Shogun. Jesper Wung-Sung, En anden gren . Tove Ditlevsen, Gift. Vært: Anne Glad Tilrettelæggelse: Mette Willumsen

  Kultur
 • 29:40
  Bogselskabet

  Med Mads Peder Nordbo

  Mads Peder Nordbo er gæst hos Anne Glad for at fortælle om sin nye krimi "Kvinden med dødsmasken". Mads Peder Nordbo bruger krimiens fiktionsgreb til at sætte fokus på Grønlands problemer med selvstyre, incest og vold. Forfatteren har selv fået Grønland helt ind under huden, og han turnerer verden rundt og taler om sine "arktiske krimier", der udkommer i over 30 lande. Anbefalinger i denne episode: Mads Peder Nordbo, Kvinden med dødsmasken Torgny Lindgren, Erindringer Tara Westover, Oplyst Lena Andersson, En roman om kærlighed Gregory Roberts, Shantaram Tilrettelægger: Mette Willumsen Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 28:05
  Bogselskabet

  Med Puk Qvortrup

  Journalist og forfatter Puk Qvortrup har med sin debutroman "Ind i en stjerne" skrevet en stærk selvbiografisk fortælling om det ubærlige. Hendes mand døde pludseligt, under en halvmaraton, og hun blev alene med sønnen på to år, mens hun var gravid i 7. måned. Romanen udkom i maj 2019 og er pt. solgt til udgivelse i Sverige, Tyskland og Italien. Anbefalinger i denne episode: Puk Qvortrup, Ind i en stjerne Rachel Cusk, Omrids Karen Blixen, Den udødelige historie Mladen Dolar, En stemme - ikke andet Kirsten Thorup, Erindring om kærligheden Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 28:21
  Bogselskabet

  Med Jonas Eika

  Her får du sidste episode af Bogselskabet før sommerferien. Dyk ned i tidligere episoder, indtil der er nye klar midt i september. "Efter solen", hedder Jonas Eikas novellesamling, der er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2019. Alle noveller foregår i samfund der ligner vores, men detaljerne er mærkelige og absurde og det gør historierne surrealistiske og science fiction-agtige. Jonas Eika er på scenen hos Anne Glad, under festivalen LiteratureXchange i Aarhus. Anbefalinger i denne episode: Jonas Eika, Efter solen. Ursula Leguin, Bæreposeteorien om fiktion. Emma Healey, Elizabeth er forsvundet. Tomas Espedal, gå. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 32:23
  Bogselskabet

  Med Naja Marie Aidt

  I 2017 udkom Naja Marie Aidts bog "har døden taget noget fra dig, så giv det tilbage. Carls bog". I den behandler forfatteren sin sorg efter sønnens død i 2015. Bogen var ufattelig svær at skrive, men er skrevet af en bydende nødvendighed. Nu, fire år efter dødsfaldet, har Naja Marie Aidt fundet en måde at leve med sorgen. Og hun oplever meningsfuldhed i at læsere, i mange lande og kulturer, kan finde trøst i bogen. Naja Marie Aidt er på scenen hos Anne Glad, under festivalen LiteratureXchange i Aarhus. Anbefalinger i denne episode: Naja Marie Aidt, Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage. Carls bog. Hanne Højgaard Viemose, HHV FRSHWN, Dødsknaldet i Amazonas. Fjodor Dostojevskij, Forbrydelse og straf. Bent Haller, Abelone på Bangsbo. Vært: Anne Glad. Bogselskabet holder snart sommerpause. Fredag d. 21.6. publiceres sidste episode på denne side af sommeren.

  Kultur
 • 28:41
  Bogselskabet

  Med Amalie Langballe

  Sorg er det gennemgående tema i romanen "forsvindingsnumre" af Amalie Langballe. Hovedpersonen er en ung kvinde, som er i chok efter sin mors død. De eneste åndehuller og pauser fra sorgen oplever fortælleren, i de sekunder hendes orgasmer varer. Amalie Langballe er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Amalie Langballe, forsvindingsnumre. Truman Capote, Holly (Breakfast at Tiffany's). José Saramago, En fortælling om blindhed. Tara Westover, Oplyst. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 29:38
  Bogselskabet

  Med Jens Christian Grøndahl

  "Inde fra stormen" hedder Jens Christian Grøndahls nye roman, der handler om forfatteren Adam Huus, der er i skrivekrise og livskrise og havner i en shitstorm, da han siger - om en yngre, kvindelig forfatterkollega - at hun misbruger sit smukke udseende i promoveringen af sit forfatterskab. Jens Christian Grøndahl fortæller, hvordan han selv har erfaring med at stå midt i en shitstorm. Jens Christian Grøndahl er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Jens Christian Grøndahl, Inde fra stormen. Virginia Woolf, Mrs. Dalloway. Hanya Yanagihara, Et lille liv. Lotte Kaa Andersen, Hambros Allé 7-9-13 Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 28:19
  Bogselskabet

  Med Marcus Winther-John

  "16 Tømmermænd" hedder Marcus Winther-Johns første roman. Musikeren Marc på 40 år skal skilles, og i romanen følger vi ham i tiden efter bruddet, hvor han søger trøst i sin farverige vennekreds og afsøger grænserne for sin nyvundne frihed gennem druk, dating, sex, rock'n'roll, selvrealisering - og knusende afsavn. Marcus Winther-John er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Marcus Winther-John, 16 Tømmermænd. Haruki Murakami, Trækopfuglens krønike. Maren Uthaug, Hvor der er fugle. Gaétan Soucy, Den lille pige der holdt for meget af tændstikker. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 29:54
  Bogselskabet

  Med Niels Krause-Kjær

  "Mørkeland" hedder Niels Krause-Kjærs nye roman. En politisk spændingsroman om journalist Ulrik Torp, der sammen med et par unge kolleger kommer på sporet af en skandale i det politiske system kort før et folketingsvalg. Niels Krause-Kjær er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Niels Krause-Kjær, Mørkeland. Henrik Pontoppidan, Lykke-Per. Stephen King, 22.11.63. Herbjørg Wassmo, Dinas Bog Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 28:50
  Bogselskabet

  Med Hanne Højgaard Viemose

  "HHV, FRSHWN Dødsknaldet i Amazonas" hedder Hanne Højgaard Viemoses nye roman. En rå og usentimental roman om en forfatter, der ripper op i fortidens oplevelser i teenageårene og i ungdommen. Hanne Højgaard Viemose er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Hanne Højgaard Viemose, HHV, FRSHWN Dødsknaldet i Amazonas. Thorbergur Thordarson, Undervejs til min elskede. Morten Pape, Planen. Malene Ravn, I dine øjne. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 29:57
  Bogselskabet

  Med Søren Ulrik Thomsen

  Siden sin debut i 1981 har Søren Ulrik Thomsen skrevet poetiske, kloge og sanselige digte og essays. Han skriver om storbyen, om kærligheden og andre store eksistentielle spørgsmål. Søren Ulrik Thomsen er på scenen hos Anne Glad, optaget på litteraturfestivalen Ordkraft i Aalborg. Anbefalinger i denne episode: Søren Ulrik Thomsen, Samlede Thomsen. Michel Houellebecq, Elementarpartikler. Lars Saabye Christensen, Byens spor. John Irving, En bøn for Owen Meany. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 29:04
  Bogselskabet

  Med Sofie Jama

  Romanen "Et andet menneske, et andet liv" er dansksomaliske Sofie Jamas debut som forfatter. En roman om krig, flugt, seksualitet og identitet. Sofie Jama er gæst på scenen hos Anne Glad, på Litteraturfestivalen Ordkraft i Aalborg. Anbefalinger i denne episode: Sofie Jama, Et andet menneske, et andet liv. Karen Blixen, Den afrikanske farm. Helle Mogensen, Havunger. Jens Andersen og Jette Glargaard, Astrid Lindgren og Louise Hartung, Jeg har også levet! Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 30:13
  Bogselskabet

  Med Michael Katz Krefeld

  I sin nye krimi Mørket kalder har Michael Katz Krefeld skiftet sin hovedperson i fem krimier, privatopdageren Ravn, ud med den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars. Krimien begynder med beskrivelsen af en brutal voldtægt og det er helt bevidst fra forfatterens side. Han ønsker at pirke til læserens holdning til selvtægt. Michael Katz Krefeld er gæst hos Anne Glad, optaget på scenen på Krimimessen i Horsens. Anbefalinger i denne episode: Michael Katz Krefeld, Mørket kalder. Gilian Flynn, Kvinden der forsvandt. Lars Thomassen, Han kender det som er i mørket/Lad de døde begrave de døde. Thomas Rydahl, Eremitten. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 30:52
  Bogselskabet

  Med Katrine Engberg

  Katrine Engberg skriver Københavnerkrimier, hvor hun formår at opbygge stærke karakterer og beskrive miljøer i detaljen. I krimien Glasvinge skal efterforsker Jeppe Kørner opklare en række mord begået i psykiatrien. Katrine Engberg er gæst hos Anne Glad, optaget på scenen på Krimimessen i Horsens. Anbefalinger i denne episode: Katrine Engberg, Glasvinge. Sjöwall og Wahlöö, 10 bind i serien om kriminalkommissær Martin Beck. Faber og Pedersen, Vinterland. SJ Bolton, Offer. Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 30:10
  Bogselskabet

  Med Morten Ramsland

  I romanen Lyskabinettet møder vi Thomas, der er midt i livet i et lidt træt ægteskab med mindre børn. Hans liv har mistet sine farver og han går i terapi i et lyskabinet. Her sættes der fokus på hans mørklagte hemmeligheder, hans seksualitet og følelse af skam. Morten Ramsland er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Morten Ramsland, Lyskabinettet. Chris Kraus, I love Dick. Alexandra Fuller, Lad os ikke gå i hundene i aften. Merethe Lindstrøm, Fra vinterarkiverne Vært: Anne Glad.

  Kultur
 • 29:26
  Bogselskabet

  Med Kristina Stoltz

  Kristina Stoltz nye roman tager udgangspunkt i den franske kunstner Claude Cahun, som blev kendt for fotografier, hvor hun leger med kønsroller. Romanen handler om kærlighed, seksualitet og kønsroller, og bygger på Claude Cahuns kunst og liv. Kristina Stoltz er gæst hos Anne Glad. Anbefalinger i denne episode: Kristina Stoltz, Cahun. Djuna Barnes, Nattens skove. Morten Pape, Planen. Julian Barnes, Når noget slutter Vært: Anne Glad.

  Kultur