Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Supertanker

  Supertanker: Når talent er en forbandelse

  Nogle mennesker er enormt gode til et eller andet - det kan være at spille klaver eller fodbold, at tegne huse, bage kager eller noget helt femte. Vi kalder dem for talentfulde og begavede, betragter ofte talentet som en gave, fra oven måske, og så siger vi, at de er gudsbenådede musikere osv. Derfor er der en forventning om, at de deler det med os andre, at de forvalter deres talent, så alle får glæde af den gave, de har modtaget. Men før de når dertil, er talentet måske et potentiale eller en mulighed, noget der skal opdyrkes, plejes og trænes. Det kan være hårdt arbejde, men SÅ, når det arbejde er gjort, så skal talentet forvaltes og deles ud. Og i den proces, kan det, som udefra set er en velsignelse, opleves som en forbandelse. For måske er talentet blevet dyrket og næret i et ubehageligt og utrygt miljø, som en flugt og som et råb om anerkendelse. Medvirkende: Andreas Bøggild Monies, dokumentarist og filminstruktør. Anna Jerslev, post.doc. i psykologi, Aarhus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • 54:33
  Blod, sved og skabertrang

  Blod, sved og skabertrang 2:5 - Jenny Rossander

  Filmmanuskriptforfatter Anna Emma Haudal er først for nyligt begyndt at definere sig selv som feminist. For hvordan kunne hun stadig være elskelig, hvis hun blev en del af flokken af vrede kvinder? I denne episode af Blod, sved og skabertrang møder hun musiker Jenny Rossander, kendt under navnet Lydmor, som altid har kaldt sig selv feminist og aktuelt også i offentligheden har blandet sig i debatten om forskelsbehandling af køn i musikbranchen og medierne. Vært: Anna Emma Haudal. Tilrettelægger: Diana Bach. Redaktør: Mette Willumsen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05 og søndag 14.03 og 00.05).

  Kultur
 • 2:45:05
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Huse med havudsigt er dyre og eksklusive, men udsigt til vand placerer nogle huse i risiko for oversvømmelser. Skats nye vurderingssystem tager ikke automatisk højde for de officielle risikodata. Og det kan koste dyrt for folk med udsigt til vandet. I en ny undersøgelse svarer op mod hver femte, at de personligt har kendskab til kommunalpolitikere, som har misbrugt deres position til at få urimelige fordele til sig selv, familie eller venner. En ny rapport beskriver, hvordan den islamistiske terrorgruppe, IS, har planer om at tage nye territorier og rekruttere nye medlemmer. Værter: Maria Dohn og Anders Bech Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:31
  Hvad nu hvis...? Historien på vrangen med Adam Holm

  Hvad nu hvis...? 2:5 - Danske jøder i dansk KZ-lejr

  Hvad nu hvis Danmark havde interneret den jødiske befolkning i efteråret 1943? De danske departementschefer kom med dette forslag til den tyske besættelsesmagt for at undgå, at jøderne blev deporteret til Tyskland. Hvordan havde vores nationale selvforståelse haft det i dag? Gæst: Sofie Lene Bak, lektor, Københavns Universitet. (Sendes også 21.03, i morgen 6.05 og 00.05, fredag 20.03, søndag 13.03 og 1.03).

  Kultur
 • 57:11
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Vi er alle deprimerede!

  Jeg er selv blevet testet positiv for depression - dog uden at føle mig deprimeret. Så hvad er det egentlig, der sker, når vi giver diagnosen, medicinerer og forsøger at hjælpe mennesker gennem den alvorlige sygdom? På briksen har jeg Peter Øvig Knudsen, der selv har oplevet svære depressioner og senest blev behandlet med elektrochok. Ved siden af ham sidder en af landets dygtigste psykiatere, Poul Videbech, som hjælper os gennem en times deprimeret radio. Gæster: Peter Øvig Knudsen, forfatter. Poul Videbech, professor, psykiater og leder af center for neuropsykiatrisk depresssionsforskning. Vært: Svend Brinkmann. Tilrettelægger: Maja Hald. (Sendt første gang 9. oktober 2019). (Sendes også 20.03, torsdag 5.03 og søndag 21.03).

  Videnskab & Teknologi

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:02
  P1 Debat

  P1 Debat: Skal vi se TV-optagelser fra plejehjem?

  Rystende og nedværdigende. Skjulte TV 2-optagelser af plejesvigt på Kongsgården i Aarhus er nu offentliggjort af Ekstra Bladet. På trods af at Landsretten har forbudt TV 2 at vise billederne. Familien til den 90-årige demente har i flere år forsøgt at råbe Aarhus kommune op om krænkende forhold på plejehjemmet, men uden held. Ekstra Bladet trodser nu fogedforbuddet: Vi skal se dem for at undgå, at flere ældre bydes de forhold, argumenterer chefredaktør Poul Madsen. Skal vi se de skjulte optagelser? På trods af fogedforbud? Er det kun Aarhus, der har et problem? Har vi en værdig ældrepleje i Danmark? P1 Debattører: Charlotte Ahm, barnebarn og værge til den 90-årige demente, som sagen handler om, Jette Skive, rådmand i Aarhus for Sundhed og Omsorg (DF), Poul Madsen, chefredaktør for Ekstra Bladet, Mona Striib, forbundsformand FOA, Birgitte Vind, ældreordfører (S) og Kirsten Normann, sundhedsordfører (SF). Vært: Mads Aagaard. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:37
  Ikonet ingen husker

  Ikonet ingen husker - 3:4 Den længe ventede genforening

  Da 1. verdenskrig rinder ud har den kostet tusinder af sønderjyder livet. De kæmpede på tysk side selvom hjertet slog for Danmark. Men midt i sorgen så går vores hovedperson - H.P. Hanssen - på talerstolen i november 1918. Fra balkonen på Folkehjem i Aabenraa indgyder han håb og varsler en genforening med Danmark. Men det skal vise sig, at H.P. Hanssens mission om at genforene sin elskede landsdel skal skaffe ham mange fjender - og pludselig spænder kongen ben for H.P. Hanssens arbejde. Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen. Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, Linda Lassen, forfatter, Ingeborg Refslund Thomsen, datter af H.P. Hanssen. Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm. Redaktør: Anne Skjerning. Programansvarlig: Jens Conrad. (Sendes også 19.03).

  Dokumentar
 • 27:11
  En rødvinsplettet barndom

  En rødvinsplettet barndom 2:4 - Alkoholkys

  Katrine og hendes yngre søster har reageret vidt forskelligt på, at deres mor i perioder har drukket for meget. Katrine har taget ansvar og opført sig pænt og stille, mens søsteren har været i opposition. Da de blev store nok, flyttede de sammen hjemmefra og Katrine blev lille-mor for sin søster. Medvirkende: Katrine Quorning, Anne Sofie Quorning og psykolog Helle Lindgaard. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. I redaktionen: Cathrine Villaume og Rikke Stokholm. (Sendes også 19.33 og lørdag 16.33).

  Dokumentar
 • 1:54:07
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturminister i stormvejr: Hun er i modvind i Folketinget, hvor seks partier i dag tildeler hende en "næse". Og vinden blæser også hårdt på de sociale medier, hvor kulturministeren udskammes, fordi hun i aftes i tv sagde, at der er lige så meget kultur i en håndboldhal som i et teater. Hvor bekymret har Joy Mogensen grund til at være? Kulturen på P1 måler vindstyrken på ministerstormen. Kunst, debat og T-shirts: Engang gik mange rundt med "Atomkraft nej tak" og den slags på T-shirten. I dag er hovedparten af de budskaber, vi bærer på tøjet, mindre politiske - men nu vil en kunstner genvække ånden fra 70'erne. Kulturen på P1 ser på et projekt, der skal bringe meningerne og de kontante budskaber tilbage på tøjet. Evangelium nærlæses af algoritme: Er Markusevangeliet en sand beretning - eller måske en roman? Det strides de om i teologiske kredse. Nu skal et forskningsprojekt i Aarhus afgøre striden, men det er ikke en teologiprofessor, der skal nærlæse de gamle skrifter: Det klarer en matematisk algoritme. Kulturen på P1 ser ligningen efter i sømmene. Vært: Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Det var en af de mest omtalte skandaler i 2018, da vognmandsfirmaet Kurt Beier A/S fik kritik for at have indlogeret en gruppe filippinske og srilankanske lastbilchauffører under det, der blev kaldt "kummerlige" og "usle" forhold i en "slumlejr" omgivet af pigtråd i udkanten af Padborg i Sønderjylland. I dag er der så blevet rejst tiltale i sagen - og krav om fængselsstraf. En dansk fremmedkriger blev i går anholdt i Københavns Lufthavn. Der er tale om en 22-årig kvinde med dansk statsborgerskab - og hun blev altså i går sigtet for at fremme en terrororganisations virke eller forsøg på samme, for at lade sig hverve til eller begå terror eller at medvirke til samme. Dagens sommertema handler om Sverige og den forkætrede måde svenskerne har forsøgt at håndtere corona-virus på. Langt flere svenskere, end både danskere og nordmænd, er døde med Covid-19. Den største forskel på myndighedernes strategi i Sverige er, at de fravalgte en nedlukning af samfundet. Har den svenske vej været en kæmpe fejl - eller bare en anden vej? Mette Vibe Utzon er dagens vært, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:02
  P1 Debat

  P1 Debat: Skal vi se TV-optagelser fra plejehjem?

  Rystende og nedværdigende. Skjulte TV 2-optagelser af plejesvigt på Kongsgården i Aarhus er nu offentliggjort af Ekstra Bladet. På trods af at Landsretten har forbudt TV 2 at vise billederne. Familien til den 90-årige demente har i flere år forsøgt at råbe Aarhus kommune op om krænkende forhold på plejehjemmet, men uden held. Ekstra Bladet trodser nu fogedforbuddet: Vi skal se dem for at undgå, at flere ældre bydes de forhold, argumenterer chefredaktør Poul Madsen. Skal vi se de skjulte optagelser? På trods af fogedforbud? Er det kun Aarhus, der har et problem? Har vi en værdig ældrepleje i Danmark? P1 Debattører: Charlotte Ahm, barnebarn og værge til den 90-årige demente, som sagen handler om, Jette Skive, rådmand i Aarhus for Sundhed og Omsorg (DF), Poul Madsen, chefredaktør for Ekstra Bladet, Mona Striib, forbundsformand FOA, Birgitte Vind, ældreordfører (S) og Kirsten Normann, sundhedsordfører (SF). Vært: Mads Aagaard. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 27:37
  Ikonet ingen husker

  Ikonet ingen husker - 3:4 Den længe ventede genforening

  Da 1. verdenskrig rinder ud har den kostet tusinder af sønderjyder livet. De kæmpede på tysk side selvom hjertet slog for Danmark. Men midt i sorgen så går vores hovedperson - H.P. Hanssen - på talerstolen i november 1918. Fra balkonen på Folkehjem i Aabenraa indgyder han håb og varsler en genforening med Danmark. Men det skal vise sig, at H.P. Hanssens mission om at genforene sin elskede landsdel skal skaffe ham mange fjender - og pludselig spænder kongen ben for H.P. Hanssens arbejde. Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen. Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, Linda Lassen, forfatter, Ingeborg Refslund Thomsen, datter af H.P. Hanssen. Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm. Redaktør: Anne Skjerning. Programansvarlig: Jens Conrad. (Genudsendelse fra 13.03).

  Dokumentar
 • 27:11
  En rødvinsplettet barndom

  En rødvinsplettet barndom 2:4 - Alkoholkys

  Katrine og hendes yngre søster har reageret vidt forskelligt på, at deres mor i perioder har drukket for meget. Katrine har taget ansvar og opført sig pænt og stille, mens søsteren har været i opposition. Da de blev store nok, flyttede de sammen hjemmefra og Katrine blev lille-mor for sin søster. Medvirkende: Katrine Quorning, Anne Sofie Quorning og psykolog Helle Lindgaard. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. I redaktionen: Cathrine Villaume og Rikke Stokholm. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.33).

  Dokumentar
 • 57:11
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Vi er alle deprimerede!

  Jeg er selv blevet testet positiv for depression - dog uden at føle mig deprimeret. Så hvad er det egentlig, der sker, når vi giver diagnosen, medicinerer og forsøger at hjælpe mennesker gennem den alvorlige sygdom? På briksen har jeg Peter Øvig Knudsen, der selv har oplevet svære depressioner og senest blev behandlet med elektrochok. Ved siden af ham sidder en af landets dygtigste psykiatere, Poul Videbech, som hjælper os gennem en times deprimeret radio. Gæster: Peter Øvig Knudsen, forfatter. Poul Videbech, professor, psykiater og leder af center for neuropsykiatrisk depresssionsforskning. Vært: Svend Brinkmann. Tilrettelægger: Maja Hald. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også torsdag 5.03 og søndag 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:31
  Hvad nu hvis...? Historien på vrangen med Adam Holm

  Hvad nu hvis...? 2:5 - Danske jøder i dansk KZ-lejr

  Hvad nu hvis Danmark havde interneret den jødiske befolkning i efteråret 1943? De danske departementschefer kom med dette forslag til den tyske besættelsesmagt for at undgå, at jøderne blev deporteret til Tyskland. Hvordan havde vores nationale selvforståelse haft det i dag? Gæst: Sofie Lene Bak, lektor, Københavns Universitet. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 6.05 og 00.05, fredag 20.03, søndag 13.03 og 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Det var en af de mest omtalte skandaler i 2018, da vognmandsfirmaet Kurt Beier A/S fik kritik for at have indlogeret en gruppe filippinske og srilankanske lastbilchauffører under det, der blev kaldt "kummerlige" og "usle" forhold i en "slumlejr" omgivet af pigtråd i udkanten af Padborg i Sønderjylland. I dag er der så blevet rejst tiltale i sagen - og krav om fængselsstraf. En dansk fremmedkriger blev i går anholdt i Københavns Lufthavn. Der er tale om en 22-årig kvinde med dansk statsborgerskab - og hun blev altså i går sigtet for at fremme en terrororganisations virke eller forsøg på samme, for at lade sig hverve til eller begå terror eller at medvirke til samme. Dagens sommertema handler om Sverige og den forkætrede måde svenskerne har forsøgt at håndtere corona-virus på. Langt flere svenskere, end både danskere og nordmænd, er døde med Covid-19. Den største forskel på myndighedernes strategi i Sverige er, at de fravalgte en nedlukning af samfundet. Har den svenske vej været en kæmpe fejl - eller bare en anden vej? Mette Vibe Utzon er dagens vært, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:33
  Blod, sved og skabertrang

  Blod, sved og skabertrang 2:5 - Jenny Rossander

  Filmmanuskriptforfatter Anna Emma Haudal er først for nyligt begyndt at definere sig selv som feminist. For hvordan kunne hun stadig være elskelig, hvis hun blev en del af flokken af vrede kvinder? I denne episode af Blod, sved og skabertrang møder hun musiker Jenny Rossander, kendt under navnet Lydmor, som altid har kaldt sig selv feminist og aktuelt også i offentligheden har blandet sig i debatten om forskelsbehandling af køn i musikbranchen og medierne. Vært: Anna Emma Haudal. Tilrettelægger: Diana Bach. Redaktør: Mette Willumsen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også søndag 14.03 og 00.05).

  Kultur
 • 1:54:07
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturminister i stormvejr: Hun er i modvind i Folketinget, hvor seks partier i dag tildeler hende en "næse". Og vinden blæser også hårdt på de sociale medier, hvor kulturministeren udskammes, fordi hun i aftes i tv sagde, at der er lige så meget kultur i en håndboldhal som i et teater. Hvor bekymret har Joy Mogensen grund til at være? Kulturen på P1 måler vindstyrken på ministerstormen. Kunst, debat og T-shirts: Engang gik mange rundt med "Atomkraft nej tak" og den slags på T-shirten. I dag er hovedparten af de budskaber, vi bærer på tøjet, mindre politiske - men nu vil en kunstner genvække ånden fra 70'erne. Kulturen på P1 ser på et projekt, der skal bringe meningerne og de kontante budskaber tilbage på tøjet. Evangelium nærlæses af algoritme: Er Markusevangeliet en sand beretning - eller måske en roman? Det strides de om i teologiske kredse. Nu skal et forskningsprojekt i Aarhus afgøre striden, men det er ikke en teologiprofessor, der skal nærlæse de gamle skrifter: Det klarer en matematisk algoritme. Kulturen på P1 ser ligningen efter i sømmene. Vært: Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Det var en af de mest omtalte skandaler i 2018, da vognmandsfirmaet Kurt Beier A/S fik kritik for at have indlogeret en gruppe filippinske og srilankanske lastbilchauffører under det, der blev kaldt "kummerlige" og "usle" forhold i en "slumlejr" omgivet af pigtråd i udkanten af Padborg i Sønderjylland. I dag er der så blevet rejst tiltale i sagen - og krav om fængselsstraf. En dansk fremmedkriger blev i går anholdt i Københavns Lufthavn. Der er tale om en 22-årig kvinde med dansk statsborgerskab - og hun blev altså i går sigtet for at fremme en terrororganisations virke eller forsøg på samme, for at lade sig hverve til eller begå terror eller at medvirke til samme. Dagens sommertema handler om Sverige og den forkætrede måde svenskerne har forsøgt at håndtere corona-virus på. Langt flere svenskere, end både danskere og nordmænd, er døde med Covid-19. Den største forskel på myndighedernes strategi i Sverige er, at de fravalgte en nedlukning af samfundet. Har den svenske vej været en kæmpe fejl - eller bare en anden vej? Mette Vibe Utzon er dagens vært, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet