Mistede sin femårige datter i trafikulykke: 'Hun var verdens dejligste pige'

Benjamin overværede i dag retssagen mod en 21-årig mand, som er tiltalt for at have slået hans datter ihjel i en trafikulykke.

En oktoberdag sidste år blev Benjamins kun femårige datter dræbt i en trafikulykke på Peter Bangs Vej i Valby.

I dag sad Benjamin i Retten på Frederiksberg kun få meter fra den mand, som er tiltalt for at have slå hans datter ihjel.

- Det er brutalt at sidde og høre, hvordan ens datter er gået bort. Det gør sgu ondt, fortalte Benjamin efterfølgende til DR Nyheder.

Den kun femårige pige gik sammen med sin mor på fortovet, da en 21-årig mand krydsede to vejbaner, kørte over cykelstien og op på fortovet, hvor han ramte den lille pige, som blev dræbt på stedet. Hendes mor blev lettere kvæstet.

Benjamin ønsker ikke at stå frem med sit fulde navn. Hans datters navn er desuden beskyttet af et navneforbud, hvilket betyder, at DR Nyheder ikke nævner det.

Men den grædefærdige far vil gerne dele nogle ord om sin datter.

- Hun var verdens dejligste lille pige. Hun var fars pige. Jeg var bare hendes farmand. Hun vidste, hun var elsket af både sin mor og sin far, og hun var det gladeste lille væsen og den mest omsorgsfulde lille pige, sagde han berørt.

Rystende 112-opkald

Den 21-årige tiltalte erkendte under sagens første retsmøde uagtsomt manddrab, men nægtede, at det var sket under skærpende omstændigheder, som han er tiltalt for.

Ifølge anklageskriftet var den 21-årige påvirket af både kokain og lattergas, da han ramte den lille pige og hendes mor.

Og da anklager Kristian Kirk i dag fremlagde sagen for retten, havde han et alarmopkald med fra den skæbnesvangre oktoberdag sidste år.

Her hørte retten, hvordan folk på stedet kæmpede for den kun femårige piges liv i minutterne efter ulykken. Men forgæves. Pigen blev erklæret død, kort tid efter at ambulancen ankom til stedet.

Flere af tilhørerne i retten var under afspilningen tydeligt berørt af opkaldet.

Og for Benjamin var det først gang, at han hørte, hvad der skete i minutterne, efter hans datter blev ramt.

- Det er svært at sætte ord på, men det gjorde sgu ondt. Det var virkeligt lige pludselig. Jeg var der ikke. Men det følte jeg lidt, jeg var i dag. Det var forfærdeligt.

Under afspilningen af opkaldet kunne man høre et mandligt vidne fortælle, at den 21-årige mand var stukket af efter ulykken.

Den 21-årige blev anholdt lidt over 24 timer senere. Han blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør og har været varetægtsfængslet siden.

  • Knap en måned efter ulykken blev der afholdt fakkeloptog for den femårige pige. (Foto: © Martin Sylvest, Scanpix)
  • Der blev derudover lavet en indsamling til pigens mor. (Foto: © Martin Sylvest, Scanpix)
  • Sagen skabte stor debat omkring straffe til såkaldte vanvidsbilister. (Foto: © Martin Sylvest, Scanpix)
1 / 3

Har været involveret i en endnu en ulykke

Når Retten på Frederiksberg skal vurdere sagen, er det ikke kun ulykken på Frederiksberg, som den skal tage stilling til.

Den 21-årige er også tiltalt for en voldsom trafikulykke på Vesterbro, hvor han i 2019 ramte en bil, der var i gang med at lave en uvending.

I bilen sad to kvinder, der blev alvorligt kvæstet. En ung mor fik flere brud på kroppen, og hun lå i koma i fem uger.

Ifølge anklageskriftet var den 21-årige dengang påvirket af alkohol, ligesom han kørte for stærkt, samtidig med at bremserne ikke virkede optimalt.

Men selvom ulykken skete 19. januar 2019, så er det først nu, at den bliver behandlet ved retten.

Det sker på grund af flere misforståelser og fejl mellem Københavns Politi og Københavns Byret, som skulle sætte sagen i kalenderen.

I mange uger efter blev der lagt blomster, hvor ulykken skete. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Far: Forløb under al kritik

Efter ulykken i januar 2019 sker ulykken på Peter Bangs Vej i oktober 2020. Noget som Benjamin i dag ikke forstår.

- Jeg synes, det er under al kritik, at han har rendt frit rundt og kunne gøre det her. Der er jo noget galt et eller andet sted, siden sådan noget kan lade sig gøre.

- Og det har kostet min datter livet, siger Benjamin i dag.

Kira Kolby Christensen, som er bistandsadvokat for den dræbte piges mor, siger på vegne af sin klient, at sagsforløbet har været problematisk.

- Min klient kan jo ikke lade være med at spekulere på, om virkeligheden havde set anderledes ud, hvis bare man havde færdigbehandlet den første sag, og han ikke havde været på gaden i oktober i 2020, hvor ulykken sker.

Fokus på lattergas

I retten kom det frem, at den 21-årige erkender, at han havde taget lattergas i timerne op til ulykken. Men manden nægtede, at han havde taget lattergas kort før ulykken.

Anklager Kristian Kirk sagde i retten, at det ikke er ulovligt at tage lattergas. Det er heller ikke ulovligt at køre bil, efter man har indtaget lattergas.

Det vil dog være en overtrædelse af færdselsloven, hvis man har indtaget så meget, at man ikke kan føre sit køretøj på fuldt betryggende måde.

Alligevel er det ifølge anklagemyndigheden første gang, at man har rejst tiltale for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, fordi en person har indtaget lattergas.

Tilbage sidder Benjamin og skal bearbejde sorgen efter sin datters død.

Anklagemyndigheden går efter flere års fængsel, og Benjamin vil være til stede i retslokalet under de fleste retsmøder.

- Jeg er fuldstændig smadret i hovedet. Jeg har svært ved at samle tankerne. Det er en nødvendighed for mig at være her. Men det er hårdt.

- Verden har virkelig tabt et smukt menneske, siger han om sin femårige datter.